Ισόβια κάθειρξη για τους δύο πρωταγωνιστές του φρικτού τέλους της τετράχρονης Άννυ επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, το οποίο καταδίκασε τη μητέρα του παιδιού σε κάθειρξη έξι ετών.
Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών έχει ως εξής:
Στον πατέρα του παιδιού, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δύο ετών για την περιύβριση νεκρού, δύο ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.
Στον Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και από δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας.
Στη Δημητρίνα Μπορίσοβα, επιβολή εξαετούς κάθειρξης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3, με τους τρεις μειοψηφίσαντες δικαστές (δύο τακτικοί και μία ένορκος) να εκφράζουν την άποψη για επιβολή οκταετούς κάθειρξης. Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της και η Μπορίσοβα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα).
Στον τέταρτο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα, επιβλήθηκε φυλάκιση 12 μηνών για ψευδορκία.
Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ενόχους με ομόφωνη απόφαση τον πατέρα της Αννυ και τον φίλο του για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού, ενώ κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχη και την μητέρα του παιδιού για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα και τον φίλο του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ομόφωνα πως είναι ένοχοι των πράξεων που τους αποδίδονται, επισημαίνοντας πως δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή στο έγκλημα και στον τεμαχισμό κανενός άλλου προσώπου, πλην αυτών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι και για παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο Σάββας και για ψευδορκία.
Για την μητέρα του παιδιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα, τέσσερις δικαστές έκριναν πως είναι ένοχη για έκθεση της 4χρονης σε κίνδυνο, ενώ ο πρόεδρος, με άλλους δύο δικαστές (ενόρκους), είχαν την άποψη πως η κατηγορουμένη πρέπει να κηρυχθεί αθώα. Η Μπορίσοβα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.
Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα, που κατηγορείται για ψευδορκία.
Επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας έδρας, Μαρία Δημητριάδου, πρότεινε στους δικαστές να μην δεχθούν κανένα για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, ενώ για την μητέρα του παιδιού -για την οποία η εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγή- είπε πως θα πρέπει να της αναγνωριστεί αυτό των «μη ταπεινών αιτίων».
Όπως είπε για τον πατέρα της Αννυ και τον φίλο του, η κ. Δημητριάδου: «Πώς να προτείνω ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου; Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη».
Για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα η εισαγγελέας ανέφερε: «Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον, το δικό της και της οικογένειάς της».
Το δικαστήριο, τέλος, αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς