Ελλάδα

Τύρναβος: Εξάμηνη φυλάκιση σε καρναβαλιστές -Κατηγορήθηκαν ότι κακοποίησαν κότες

Αξέχαστο θα μείνει το καρναβάλι του Τυρνάβου σε έξι άτομα από το Δαμάσι καθώς το δικαστήριο της Λάρισας τους τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, γιατί κακοποίησαν κότες. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κλήθηκε να εξετάσει μια… σπάνια περίπτωση όπου στο εδώλιο βρέθηκαν καρναβαλιστές.

Ήταν μέλη του γκρουπ «Φορολογικά κοτέτσια» και επέλεξαν επάνω στο άρμα τους, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 2014 να έχουν ζωντανές κότες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όμως τις «κράδαιναν στα χέρια τους, τις πετούσαν στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση και άλλες στον αέρα, ενώ όταν εκείνες προσγειώνονταν στο έδαφος τις χτυπούσαν με τα πόδια και τις ποδοπατούσαν με αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών να θανατωθούν».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν τις πράξεις ενώ παραδέχθηκαν πως ήταν μέλη του εν λόγω γκρουπ. Ένας ανήλικος τι-μωρήθηκε με επίπληξη από το δικαστήριο ενώ ο οδηγός του άρματος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αντιδή-μαρχος Τυρνάβου γιατί επέτρεψε να έχουν ζωντανά ζώα στην παρέλαση.

Η υπόθεσή του όμως παραγράφηκε με τον νόμο 4411/16 (έχει ποινή μέχρι δύο χρόνια).

onlarissa.gr

περισσότερα
Back to top button