Ελλάδα

Το νέο τουριστικό πρόσωπο της Καβάλας

Το τουριστικό πρόσωπο της Καβάλας παρουσιάζεται πλέον μέσα από μια νέα ιστοσελίδα που δημιούργησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” του Δήμου Καβάλας, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Στόχος, η προσέλκυση νέων επισκεπτών παρέχοντάς τους ταυτόχρονα εύκολη περιήγηση για τη συγκέντρωση χρήσιμων πληροφορικών για μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη και διαμονή στην αποκαλούμενη “Γαλάζια Πόλη” της ανατολικής Μακεδονίας.

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας www.visitkavala.gr προβάλλει ολοκληρωμένα την πόλη της Καβάλας σε όλο το κόσμο, μέσα από πολύ ενδιαφέροντα θέματα και στοιχεία που στηρίζονται στην έμπνευση, τη δημιουργικότητα, το πνεύμα ανανέωσης και κυρίως την καλή διάθεση για να ανακαλύψει ο επισκέπτης τις ομορφιές μιας περιοχής.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας έγινε από τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, την πρόεδρο της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, Αναστασία Ιωσηφίδου και στελέχη της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Καβάλας.

“Με τη νέα τουριστική ιστοσελίδα”, τόνισε η κ. Τσανάκα, “ο Δήμος Καβάλας ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο, ένα νέο πρόσωπο προς τα έξω. Ένα πρόσωπο όπως το θέλουμε όλοι οι Καβαλιώτες. Ανοιχτό, αισιόδοξο, χαρούμενο, φιλόξενο πρόσωπο, για να αναδείξει τις ομορφιές αυτού του τόπου, την πολιτιστική κληρονομιά, την ιστορία του χωρίς να παραλείπει να υποδείξει τις δυνατότητες ανάπτυξής του”.

Το 2015 η τουριστική επιτροπή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε για πρώτη φορά την χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, που προέβλεπε την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσα από μια σειρά ενεργειών, μεταξύ των οποίων η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και η κατασκευή μιας αμιγώς τουριστικής ιστοσελίδας.

“Πάνω από πενήντα φυσικά πρόσωπα και εβδομήντα φορείς και επιχειρήσεις”, σημειώνει η κ. Ιωσηφίδου, “συνεργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, διαχειριζόμενοι ένα τεράστιο όγκο υλικού και πληροφοριών που μέσα από το www.visitkavala.gr θα έχει στη διάθεση του πλέον ο δυνητικός επισκέπτης. Χρειάστηκαν πάνω από δέκα μήνες επίπονης εργασίας για την διαχείριση όλων αυτών αλλά και για την απόκτηση των απαραίτητων αδειών χρήσης. Αρκεί να πω ότι απαιτήθηκε ένας μήνας εργασίας, για την άδεια χρήσης του σήματος μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco”.

Τι βρίσκει ο επισκέπτης στο visit Kavala

Tο www.visitkavala.gr δίνει τη δυνατότητα και σε όλους τους επισκέπτες, να δουν και να γνωρίσουν την πόλη με μια άλλη ματιά. Κατά την περιήγησή του ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα συναντήσει πολλές καινοτόμες εφαρμογές όπως:

Το calendar, όπου ο επισκέπτης της ιστοσελίδας ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το τι γίνεται, που γίνεται και πως θα πάει από κει που βρίσκεται, όσον αφορά εκδηλώσεις, παραστάσεις, διοργανώσεις event κλπ.

Το trip planner, το οποίο λειτουργεί ως ένα ιδιότυπο καλάθι αγορών, όπου ο επισκέπτης της ιστοσελίδας επιλέγει και τοποθετεί μέσα ότι τον ενδιαφέρει από την πλοήγηση του και στο τέλος σχεδιάζει το ταξίδι του πάνω σ’ ένα ημερολόγιο τοποθετώντας αυτά που επέλεξε στις ημερομηνίες που επιθυμεί.

Το media center, μέσα από το οποίο ο καθένας μπορεί να λάβει ηλεκτρονικά φωτογραφικό υλικό και άδεια χρήσης του, ελαχιστοποιώντας το χρονικό διάστημα αλλά και τις εργατοώρες που απαιτεί μέχρι σήμερα η εργασία αυτή.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button