Ελλάδα

Θεσμοί-Εξωδικαστικός μηχανισμός: Προς επέκταση για οφειλές κάτω από 20.000 ευρώ

Επισκόπηση αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έκανε η ελληνική πλευρά στη σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς, ενώ παρουσίασε την πρόταση της για την επέκταση των ρυθμίσεων και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ελληνική πλευρά τεκμηρίωσε σε μια πρώτη συνάντηση τη θέση της, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δέχθηκαν να δώσουν την έγκρισή τους να υποβάλει η ελληνική πλευρά σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς, να ψηφιστεί ρύθμιση από την Βουλή έως τον Απρίλιο.

Στις συναντήσεις που θα έχουν αύριο οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αναμένεται να συζητηθεί η επέκταση των 120 δόσεων προς ελεύθερους επαγγελματίες και για όφειλες άνω των 50.000 ευρώ, αλλά και οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον νόμο Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει ‪στις 31 Δεκεμβρίου 2018‬. Οι αλλαγές αφορούν στην αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών όπως:

– στην άρση του τραπεζικού απόρρητου όσων αιτούνται την προστασία του νόμου, ενώ αυτό θα επεκταθεί και για εκείνους που έχουν ήδη υπαχθεί ή βρίσκονται στα στάδια της προδικαστικής διαδικασίας.

– στην αυστηρoποίηση του πλαισίου των αναβολών εκδίκασης των υποθέσεων στα ειρηνοδικεία

– στην έξωση από τις ευεργετικές διάταξης του νόμου, όσων διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν από δόλο οικονομικά στοιχεία, ή μετέβαλαν την περιουσιακή τους κατάσταση.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button