Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο λέκτορας που κατηγορείται για διπλή δολοφονία

Από κατηγορούμενος κατήγορος εμφανίστηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ κατά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου εδώ και τέσσερις μήνες δικάζεται για τη διπλή δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, τις οποίες κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό.

Υπεραμυνόμενος της αθωότητάς του και υποστηρίζοντας ότι το εις βάρος του κατηγορητήριο στηρίζεται σε “θεωρία συνωμοσίας”, ο 46χρονος γεωλόγος απέδωσε λάθη και παραλείψεις στους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε η σύζυγός του μέχρι τον θάνατό της, τον Αύγουστο του 2013.

Καταφέρθηκε εναντίον του ιατροδικαστή, που διενήργησε την πραγματογνωμοσύνη, αμφισβητώντας ευθέως τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ άφησε αιχμές για αυθαιρεσίες κατά αστυνομικών και ανακριτικών αρχών.

Απολογούμενος για περισσότερες από τέσσερις ώρες, επιχείρησε να αποδώσει τους δύο θανάτους στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό, στο εξοχικό της οικογενείας στη Χαλκιδική, στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών και σε αμελή χρήση ποντικοφάρμακου από την ηλικιωμένη. Συμβουλευόμενος συνεχώς δικαστικά έγγραφα και αποτελέσματα εξετάσεων, ο ίδιος, σημείωσε, ότι τόσο στο δικό του οργανισμό, όσο και σ’ αυτόν της κόρης του, από το γάμο με τη σύζυγό του, ανιχνεύθηκαν βαρέα μέταλλα, σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα του ορίου και γι’ αυτό υποβλήθηκαν σε θεραπείες.

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τα πεθερικά του, ο 46χρονος είπε ότι υπήρχε μία υποβόσκουσα αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και ότι δεν τον ενέκριναν ως σύζυγο της κόρης τους. Διέψευσε ότι ήταν προβληματική η σχέση του με την 34χρονη, τονίζοντας ότι ήταν η μοναδική γυναίκα που αγάπησε.

Σχετικά με τα όσα του αποδίδει το κατηγορητήριο, ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η εξωσυζυγική σχέση που είχε με φοιτήτριά του και με την οποία επίσης απέκτησε παιδί, απάντησε: “Πράγματι είχα μία σχέση, η οποία περιοριζόταν σε κάποιες ερωτικές συνευρέσεις, χωρίς περαιτέρω συναισθηματική αξία. Έκανα παιδί μαζί της δύο χρόνια μετά το θάνατο της συζύγου μου και μετά από απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη”.

Απευθυνόμενος προς τους ενόρκους και τους δικαστές, τόνισε ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή τους τελευταίους 13 μήνες και ότι η παραπομπή του στο εδώλιο στηρίζεται σε ανύπαρκτα στοιχεία. “Βγαίνοντας από την δικαστική αίθουσα θέλω να αθωωθώ ομόφωνα και χωρίς αμφιβολίες. Αυτό που με ενδιαφέρει αργότερα είναι η κόρη μου να μην αισθανθεί την παραμικρή αμφισβήτηση για την αθωότητα του πατέρα της. Η κόρη μου αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει”, σημείωσε.

Η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 9 Μαρτίου, με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button