ΕλλάδαΚαστοριά

Καστοριά: Ο Στέλιος Σαλβαδόρ από τα “Μωρά στη Φωτιά” μιλά στο Rock Overdose

resize_1455269492
Με αφορμή την αυριανή τους εμφάνιση στο Prague Cafe Bar στην πόλη μας

Ο Στέλιος Σαλβαδόρ, δε χρειάζεται συστάσεις μιλά πάντα μέσω της μουσικής του και των στίχων του και με τα Μωρά στη Φωτιά συνθέτουν εδώ και 30 χρόνια το δικό τους “Μανιφέστο”. Με την ευκαιρία των επερχόμενων εμφανίσεών τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Καστοριά, το RockOverdose μιλά με τον Στέλιο για την πορεία τους μέχρι τώρα αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια. Μη χάσετε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανά τα Μωρά στη Φωτιά , θα ζήσετε μια εμπειρά γεμάτη εκπλήξεις μιας και φέτος θα ακουστούν πολλά περισσότερα τραγούδια και από τα παλιά αλλά και μερικά ακυκλοφόρητα που θα ακουστουν για πρωτη φορά ζωντανά και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε λίγο σε δισκο! 
RockOverdose: Στέλιο, καλώς ήλθες στο Rock Overdose. Ας ξεκινήσουμε από την γέννηση του συγκροτήματος. Πες μας πότε ξεκινήσατε, ποια η αρχική σύνθεση, και αν οι προσδοκίες που είχες τότε, έχουν εκπληρωθεί.
Στέλιος Σαλβαδόρ: Ξεκινήσαμε το Δεκέμβρη του 1984 ..Εγώ , στο μπάσο κ τη φωνη, ο αδερφός μου Γιώργος Παπαϊωάννου στα ντραμς και ο Δημήτρης ” Μπανυ” Βασιλειάδης στην κιθάρα. Πολύ γρήγορα το καλλιτεχνικό κομμάτι των προσδοκιών μου είχε επιτευχθεί και η επαφη με το κοινό επίσης .Όμως αυτό ποτέ δεν αρκεί, χρειάζεται να είσαι τυχερός και ως προς τα “πεζά”, ανθρώπινα ζητήματα ,όπως η σχέση σου με την εταιρία σου, αναγνώριση της οποίας επιτυχίας μπορεί να έχεις κάνει από τα ραδιόφωνα κλπ. Όμως κακά τα ψέματα το πρώτο είναι το πιο δύσκολο και είμαι ικανοποιημένος που ως προς αυτό πολύ νωρίς επιτεύχθηκαν οι στόχοι μου και με το παραπάνω…
RockOverdose: Ποια θεωρείς την πιο πετυχημένη σας περίοδο;
Στέλιος Σαλβαδόρ : Tώρα είναι η καλύτερη περίοδος μας απ όλες τις απόψεις, και σε δημιουργικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο σχέσεων.
RockOverdose: Ποιες διαφορές και ποιες ομοιότητες διακρίνεις μεταξύ των πρώτων εμφανίσεών σας όταν ήσασταν στα ντουζένια σας και των lives της σημερινής εποχής; 
Στέλιος Σαλβαδόρ: Παλιά επειδή όλο αυτό το εγχείρημα ήταν δικής μου έμπνευσης ένιωθα και πολύ μεγαλύτερη την ευθύνη απέναντι στους συνοδοιπόρους μου. Έτσι ειδικά επί σκηνής ένιωθα πολύ έντονη την ανάγκη να πετύχει αυτό που κάναμε…. ένιωθα ότι πρέπει να προσφέρω πολλά πράγματα από τον εαυτό μου. Ενώ τώρα νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια και νιώθω ότι μοιράζομαι την ευθύνη με τους υπόλοιπους, τους οποίους εμπιστεύονται πολύ και σε ανθρώπινο επίπεδο και δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι.
RockOverdose: Τελευταία, οι βετεράνοι της μουσικής που αγαπάμε, ελληνικής και ξένης, είτε πεθαίνουν είτε αποσύρονται. Πιστεύεις πως οι γενιές που έρχονται θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι αντάξιο στο χώρο της μουσικής;
Σαλβαδόρ: Αν ακόμα υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν “υποψιαστεί” ότι υπάρχει ένα σύστημα που μπορεί να σε σπρώξει η να σε σταματήσει και πιστεύουν ότι όλα είναι ανοιχτά για να υλοποιήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες , αυτό είναι εφικτό. Άν χουμε όμως καταφέρει να κάνουμε τους νέους , κυνικούς σαν τα μούτρα μας,  ε τότε τα βλέπω λίγο πιο σκούρα. Χωρίς την υγιή αφέλεια των νέων , όπου θα ρισκάρουν και πράγματα , γιατί πιστεύουν όμως ότι είναι πραγματοποιήσιμα τα όνειρα τους τότε είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα φαντάζομαι.
RockOverdose: Πως έχει αποδεχθεί ο κόσμος τα νέα σας κομμάτια – από το Σκιές στη Σελήνη και σε ποια φάση βρίσκεται ο νέος δίσκος σας;
Στέλιος Σαλβαδόρ : Τα έχουν αγαπήσει τα τραγούδια και ανταποκρίνονται πολύ θετικά στις συναυλίες … Ο καινούργιος δίσκος τώρα ,θα ‘ναι ένα μεγάλο άλμπουμ ,με αρκετό αριθμό τραγουδιών. Τα περισσότερα τραγούδια είναι έτοιμα κ σε λίγο μπαίνουμε στην τελική φάση της ηχογράφησης του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι ό,τι  πιο όμορφο έχω κάνει μέχρι τώρα.
RockOverdose: Ποιο είναι το Μανιφέστο των Μωρών;
Στέλιος Σαλβαδόρ : Ότι είμαστε όλοι τόσο ίδιοι και τόσο αδέλφια κατά βάθος ,που θα ήταν πιο εύκολο να είμαστε ενωμένοι στους κοινούς μας σκοπούς (γιατί οι σκοποί όλων των ανθρώπων ουσιαστικά είναι ίδιοι) παρά να μας χωρίζουν οι μικροπρέπειες. Τώρα πως τα καταφέρνουμε να μας χωρίζουν αυτά τα μικρά αντί να μας ενώνουν τα μεγάλα είναι απορίας άξιο. Εγώ αυτό ονειρευόμουν με τα Μωρά στη Φωτιά…. Το Μανιφέστο των Μωρών είναι… «Πολύ κακό για το τίποτα».
RockOverdose: Ποιες οι επερχόμενες σας εμφανίσεις; Αν δε κάνω λάθος η πιο κοντινή σας εμφάνιση είναι στη Καστοριά;
Στέλιος Σαλβαδόρ : Την Παρασκευή πριν την Καστοριά παίζουμε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, το Σάββατο 13 φυσικά στην Καστοριά, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου έχουμε τη μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη στο Μύλο… κι άλλες ημερομηνίες ανακοινώνονται συχνά στο site μας….
Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου!
Για το RockOverdose, 
Ζήσης Πετκανάς
περισσότερα
Back to top button