Ελλάδα

Γιάννινα- Τελ Αβίβ… Απευθείας πτήση από τον Απρίλιο!

Τα Γιάννινα σύντομα ανοίγουν φτερά για το Ισραήλ. Μία τουριστική αγορά πολλά υποσχόμενη. O στόχος για την καθιέρωση αεροπορικής πτήσης είχε τεθεί εδώ και καιρό. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, είναι όλο και περισσότεροι οι Ισραηλινοί τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή, κυρίως μέσα από οργανωμένα γκρουπ. Η οργανωμένη παρουσία της Ηπείρου, στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στο Ισραήλ τις ημέρες αυτές, έδωσε την ευκαιρία για έναν κύκλο συζητήσεων αλλά και για νέες συμφωνίες που έκλεισαν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, ανάμεσα στις συμφωνίες είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ. Η αρχή μάλιστα αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο και αερομεταφορέας θα είναι η Τus Air, η οποία έχει έδρα στην Κύπρο και δραστηριοποιείται ήδη στο Ισραήλ.

Οι πτήσεις θα είναι απευθείας το θερινό διάστημα και πιθανότατα μέσω Λάρνακας τους χειμερινούς μήνες, αν κι αυτό θα εξαρτηθεί από την κίνηση και το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Για την οριστικοποίηση της συμφωνίας απομένουν μικρές λεπτομέρειες και από παράγοντες των Ιωαννίνων που βρίσκονται στην τουριστική έκθεση, θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση.

Η προσέλευση στο περίπτερο που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου στο Ισραήλ είναι τεράστια. Ανάμεσα σε εκείνους που έφτασαν ήταν πολλοί απόγονοι οικογενειών της Εβραικής Κοινότητας των Ιωαννίνων, οι οποίοι συγκινημένοι έβλεπαν ένα κομμάτι από τον τόπο των προγόνων τους.

Σημαντική ήταν η παρουσία επιχειρηματικών, κυρίως του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, καθώς και οι επαφές που είχαν με τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ.

Η επιλογή της Περιφέρειας Ηπείρου να δώσει δυναμικό παρόν στην έκθεση αποδεικνύεται πραγματικά χρυσή για την περιοχή.

epiruspost.gr

περισσότερα
Back to top button