Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Έκτακτο: Επιτάχυνση της κατασκευής των Δικτύων Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας…με ζεστό χρήμα

Ευχάριστη εξέλιξη για το πολυπόθητο έργο της κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην περιοχή μας είχαμε σήμερα.

Το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε ,πριν από λίγες ώρες ,Πράξη χρηματοδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο αυτό με 12,6 εκ. ευρώ. 

Η παραπάνω εξέλιξη επιταχύνει σημαντικά την έναρξη κατασκευής δικτύου, γιατί απεμπλέκει αφενός την Περιφερεια μας από την χρονοβόρα κατάθεση φακέλων για χρηματοδοτηση από προγράμματα ΕΣΠΑ (και φυσικά εξοικονομεί χρήματα από τον περιφερειακό κορβανά) , αφετέρου δίνει σήμα στην Δ.Ε.Δ.Α να ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης δανείου ώστε να εξασφαλιστεί η τελική χρηματοδοτηση του έργου.

Η έναρξη εργασιών έλευσης φυσικού αερίου στην Δυτική Μακεδονίας αρχές του 2019 ειναι πλέον ένας εφικτός στόχος.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της περιφέρειας.

Μετά τις συστηματικές και τεκμηριωμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και την άψογη συνεργασία που υπήρξε τόσο με τα αρμόδια υπουργεία, όσο και με τη ΔΕΔΑ Α.Ε., η έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά.

Αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου είναι η απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 (ΣΑΕΠ 041) η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία και χρηματοδοτείται με 12,6 εκ. ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΔΑ Α.Ε., η οποία συνέταξε και τη μελέτη βιωσιμότητας, ενώ η εξασφάλιση της χρηματοδότησης φέρνει πιο κοντά την έναρξη των εργασιών που προσδιορίζεται πλέον για το 2019.

«Όσο δυναμώνει η αμφισβήτηση, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργάστηκε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, το Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Θεόδωρο Τερζόπουλο και όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα.

 

περισσότερα
Back to top button