Καστοριά

Υπογραφή συμφωνητικού για το πολυμηχάνημα για τη διαχείριση των καλαμώνων της λίμνης

Υπογράφηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018  στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και της αναδόχου εταιρίας «LIGNOS», το συμφωνητικό για την προμήθεια «Πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των οικοτόπων υπερυδατικής βλάστησης (καλαμώνες) στη λίμνη Καστοριάς», προϋπολογισμού 375.720 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η προμήθεια είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  2014 – 2020» και η  συνολική προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε οχτώ (8)  μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης σημείωσε μεταξύ άλλων :  «Οι πολιτικές πρέπει να γίνονται εμπράκτως και όχι να μένουν στη θεωρία των εξαγγελιών και των κραυγών και νομίζω ότι το πολυμηχάνημα  θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη της λίμνης της Καστοριάς, όπου  ήδη τα  βήματα προόδου είναι σημαντικά και τα αναγνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι, βλέποντας το πόσο καθαρίζει η λίμνη και ότι με τη  διαχείριση που επιτελούμε επιφέρουμε αποτέλεσμα.

Το πολυμηχάνημα είναι μια ακόμη πολιτική, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου διαχείρισης της λίμνης, όπου έρχεται να ενισχύσει  τις  ευθύνες μας έναντι του περιβάλλοντος, διότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα πρέπει να υπάρχει με την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος υπογράμμισε την μεγάλη σημασία απόκτησης του πολυμηχανήματος, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει το οικοσύστημα της λίμνης αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button