Ελλάδα

Τριγυρίζουμε στα καλύτερα του Βόλου

Μια από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας μας περιμένει χειμώνα-καλοκαίρι στον Παγασητικό, για να μας δείξει πώς αλλιώς μπορεί να είναι μια πόλη.

Απέχοντας τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από την Αθήνα, ο Βόλος δίνει μια καλή λύση για «αστική» απόδραση τόσο στους Αθηναίους, όσο και στους Θεσσαλονικείς, συστήνοντας και στους μεν και στους δε μια διαφορετική ατμόσφαιρα πόλης, που μπορεί να συνδυάζει το αστικό, το επαρχιώτικο, το φοιτητικό, το ρομαντικό και το διασκεδαστικό, πάντα με τη θάλασσα στο φόντο.

Η παλιά πόλη και το κάστρο
Σε κάθε πόλη, υπάρχει μια γειτονιά μια άρωμα από παρελθόν, που διαφέρει από το υπόλοιπο λειτουργικό κομμάτι της και μοιάζει σαν να «κρατάει χαρακτήρα». Έτσι και στο Βόλο, η σημερινή συνοικία Παλαιά στο δυτικό τομέα της πόλης με τα νεοκλασικά της κτίρια αξίζει τη βόλτα σας, ενώ εκεί θα βρείτε και το κάστρο του Βόλου που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα, θα θαυμάσετε τα ρωμαϊκά λουτρά, θα περπατήσετε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και θα ξεχάσετε το σήμερα.

Η συνέχεια στο clickatlife.gr

περισσότερα
Back to top button