ΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

Μέλη του ΣΔΟΠ Καστοριάς στις Άλπεις (φωτογραφίες)

Μέλη του ΣΔΟΠ Καστοριάς πραγματοποίησαν ανάβαση στις Κοττιανές Άλπεις της Επαρχίας Κούνεο και συγκεκριμένα στο Monviso με υψόμετρο 3841m.
Η ομάδα με τους Στέργιο Στεργιόπουλο, Βασίλειο Μάκρα, Δημήτριο Γεωργόπουλο, Δέσποινα Αλεμπάκη ξεκίνησε την πεζοπορία από την τοποθεσία Pian del re σε υψόμετρο 2020m. Μετά από 2:30 πορείας έφτασε στο Rifugio Quintino Sella σε υψόμετρο 2640m όπου και διανυκτέρευσε.

Την επομένη ξεκίνησε στις 05:30 το πρωί για την ανάβαση και μετά από 5:30 έφτασε στην κορυφή. Η πορεία δύσκολη και απαιτητική, με πολλά αναρριχητικά περάσματα. Απαιτείται προσοχή καθ όλη την διάρκεια της πορείας κυρίως για τυχόν πτώση πετρών από τους προπορευόμενους. Η θέα από την κορυφή μοναδική και ανεπανάληπτη εφόσον ο καιρός μας κράτησε. Πάνω από 20 λεπτά δεν καθίσαμε στην κορυφή με σκοπό να επιστρέψουμε γρήγορα για να μην μας κλείσει ο καιρός.

Η επιστροφή ακόμη ποιο δύσκολη. Μικρά και σταθερά βήματα ώστε να περνάς τα περάσματα ανάμεσα στους βράχους. Η επιστροφή κράτησε σχεδόν 5 ώρες. Η ομάδα επέστρεψε χωρίς κανένα ατύχημα με απόλυτη επιτυχία της αποστολής της.

Φωτογραφίες – Κείμενο: Στέργιος Στεργιόπουλος

περισσότερα
Back to top button