Καστοριά

Η Μαρία Αντωνίου στους αγιασμούς σχολείων (φωτογραφίες)

“Ανέφερα στο μήνυμά μου για τη νέα χρονιά, ότι το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, καλείται να κάνει άλματα προόδου και να αποτελέσει φωτεινό φάρο στον δρόμο της παιδείας και της αριστείας.

Λίγες ώρες αργότερα, ευρισκόμενη ανάμεσα στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, διαπίστωσα μέσα από τις συζητήσεις που είχα μαζί τους, ότι είμαστε πολύ κοντά στο να ξανακάνουμε αυτόν τον φάρο να ξαναφωτίσει διάπλατα, για το καλό αυτών των παιδιών, αυτής της γενιάς και το μέλλον της πατρίδας μας.

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλη τη χώρα!

Μαρία Αντωνίου

“Το Σχολείο φωτεινός Φάρος στον δρόμο της Παιδείας και της Αριστείας”

Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Ξεκινάει και πάλι μία καινούρια σχολική χρονιά με στόχους και προσδοκίες. Ένα όμορφο και χρήσιμο ταξίδι στους δρόμους της γνώσης και της προσωπικής ολοκλήρωσης.

Οι εκπαιδευτικοί, στυλοβάτες του εκπαιδευτικού συστήματος, για μία ακόμη χρονιά θα μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας, το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, καλείται να κάνει άλματα προόδου και να αποτελέσει φωτεινό φάρο στον δρόμο της παιδείας και της αριστείας

Ο θεσμικός μου ρόλος, ως Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αλλά και ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με καθιστά να εργαστώ με περισσότερη υπευθυνότητα και συνέπεια, ώστε να δώσουμε ώθηση στην εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ενώνω τις ευχές μου μαζί με τις ευχές της Εκκλησίας, των εκπαιδευτικών, των γονέων για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία.

 

 

περισσότερα
Back to top button