Άργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριά

Erasmus στη Βαρκελώνη για τον Τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑΛ Καστοριάς και ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

Στη Βαρκελώνη για 16 ημέρες θα μεταβούν οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑΛ Καστοριάς και ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος κατάρτισης ERASMUS+.

Όλα τα έξοδα του προγράμματος (αεροπορικά, διαμονή σε ξενοδοχείο, διατροφή και πρόγραμμα κατάρτισης) καλύπτονται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο Τομέας Πληροφορικής έχει επανειλημμένα στείλει μαθητές για κατάρτιση στο εξωτερικό (το 2014 στην Ισπανία, το 2015 στην Ιταλία και το 2016 στην Πορτογαλία), όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον λαμβάνοντας εξειδικευμένες γνώσεις σε αντικείμενο του τομέα τους, έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας και εξασκούν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα.

Η φετινή κατάρτιση στη Βαρκελώνη περιλαμβάνει σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής, ρομποτικής 3D printing και 3D modeling.

Δείτε στη σελίδα epalerasmus.weebly.com τις εμπειρίες μας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Τομέας Πληροφορικής των ΕΠΑΛ έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις στην επιστήμη της Πληροφορικής. Οι απόφοιτοι αποκτούν τεχνικές και ικανότητες που συμβαδίζουν με την αγορά εργασίας, και του δίνουν την ικανότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την Πληροφορική, να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και να διεκδικεί με αυτοπεποίθηση μια θέση στον επαγγελματικό χώρο.

Γιατί Πληροφορική;

Γιατί είναι μια επιστήμη που:

  • Βρίσκει εφαρμογές σε όλους τους τομείς της ζωής μας
  • Οι γνώσεις της αξιοποιούνται σχεδόν από όλα τα επαγγέλματα
  • Προσφέρει μεγάλη ποικιλία και δυνατότητες εξειδίκευσης
  • Προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Που υπάρχουν θέσεις εργασίας;

Τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα

Ειδικότερα σε:

  1. Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες, Ινστιτούτα, Ιδρύματα, Υπουργεία, Εκπαιδευτικές Μονάδες, Μονάδες Κατάρτισης κ.α. που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής
  2. Επιχειρήσεις που Σχεδιάζουν, Κατασκευάζουν & Υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής και Δίκτυα υπολογιστών
  3. Επιχειρήσεις που Προωθούν, Πωλούν & Υποστηρίζουν Προϊόντα και Υπηρεσίες Πληροφορικής και Δικτύων
  4. Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας π.χ. γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών, γραφείο τεχνικής υποστήριξης σε Η/Υ, γραφείο κατασκευής ιστοσελίδων, γραφιστικές τέχνες κ.α.
  5. Ανοίγοντας την δική σας Επιχείρηση ή αξιοποιώντας τις γνώσεις που θα αποκτήσετε την στήριξη μιας οικογενειακής επιχείρησής. Θα μπορείτε να υποστηρίξετε τους υπολογιστές και τα Πληροφοριακά Συστήματα της επιχείρησης αλλά και την προβολή της τόσο στο Internet.

Το πρόγραμμα Μαθημάτων του Τομέα Πληροφορικής είναι το παρακάτω:

Για εγγραφές επισκεφθείτε τα σχολεία μέχρι 11 Σεπτεμβρίου

ΕΠΑΛ Καστοριάς  –  τηλ. 24670 28206

ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού  –  τηλ. 24670 44612

Φωτο και βίντεο από παλαιότερη επίσκεψη στην Πορτογαλία

 

περισσότερα
Back to top button