• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Πέθανε ο Γιάννης Καλατζής (εικόνες – video)

by user65 / Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 / Published in Ελλάδα

Ο Γιάννης Καλατζής «έφυγε» από τη ζωή στα 74 του χρόνια.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω facebook ο συνεργάτης του τραγουδιστή, Δημήτρης Χιονάς.

«Θλίβομαι βαθύτατα. Μόλις έμαθα ότι έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής! Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλίτσα του καλού ΘΕΟΥΛΗ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά!»

 

Και ο Ηλίας Φιλίππου έγραψε στο facebook: «Σήμερα έφυγε απ’τη ζωή ένας τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα την εποχη που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά….
ο Γιάννης Καλατζής…Γεννήθηκε στα χρόνια της Κατοχής και …στη δεκατετία του ’70 έκανε αμέτρητες επιτυχίες…ΞΕΝΑΚΙ…ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΔΙΑ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ.ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑ,ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ,ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ,ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΟΥ, κ.λ.π κ.λ.π
Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων,χωρίς έπαρση,με ιδιαίτερο χρώμα φωνής που άφησε πίσω του δεκάδες επιτυχίες…..και εδώ και πολλά χρόνια είχε κυρολεκτικά χαθεί απ το μουσικό προσκήνιο
Συλληπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Γιάννης Καλατζής  ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’70

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Ο Καλαντζής αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου – Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος. Καλατζής συμμετείχε στο άλμπουμ μαζί με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του Άλμπουμ προτού αποσυρθεί απο το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο, το 1985, πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους.

Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.

Το 2013 ο Γιάννης Καλατζής τιμήθηκε στην ελληνική εκδοχή του τηλεοπτικού προγράμματος Your Face Sounds Familiar που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο να τον υποδύεται και να εκτελεί ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του, το «Δελφίνι δελφινάκι».

altsantiri.gr
  • Tweet
Tagged under: Γιάννης Καλαϊτζής, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ

About user65

What you can read next

Σορμπέ λεμόνι
Αλμυρά κεκάκια με τυριά, ελιές και λιαστές ντομάτες
Ανάσα για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης μετά από πρόταση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP