Ώρα για πασχαλινά κουλούρια, μία από τις πλέον αγαπημένες λιχουδιές αυτής της περιόδου που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Πάμε να δούμε μερικά μικρά μυστικά για ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα.
1. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Αφήνουμε πάντα τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30′.
3. Για να μας βγουν τα κουλούρια μας τραγανά χτυπάμε αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά φροντίζοντας το αλεύρι να πέφτει σιγά – σιγά.
4. Δεν αλλάζουμε τις αναλογίες των υλικών της συνταγής .
5. Τα πασχαλινά κουλούρια αγαπούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών.
6. Όταν πλάθουμε τα κουλούρια μας φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε ίσες, μικρές ποσότητες ζύμης έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
7. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε φρέσκο αλεύρι αντί για κάποιο πολυκαιρισμένο έτσι ώστε η ζύμη μας να πλάθεται πιο εύκολα και να φουσκώνει περισσότερο.
8. Αφού τελειώσουμε με το πλάσιμο, τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί , τα αλείφουμε τα κουλουράκια με κρόκο αβγού και ψήνουμε ένα – ένα τα ταψιά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.