Ελλάδα

6 λάθη που χαλούν την ομελέτα και 4 συμβουλές που τη νοστιμίζουν

Είναι πανεύκολες, τις λατρεύουμε, αλλά έχουν και τα μυστικά τους. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε και τι να κάνετε για να βγει η ομελέτα τέλεια.

1ο λάθος: Πολλά αυγά. Δε θα πετύχει η ομελέτα αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πολλά αυγά, για την περίπτωση αυτή στραφείτε σε ομελέτες φούρνου. Στο τηγάνι μάξιμουμ 6 αυγά.

2ο λάθος: Πολλή ώρα χτύπημα. Δε θέλει πολύ χτύπημα η ομελέτα -το πολύ χτύπημα των αυγών την καθίζει.

3ο λάθος: Καθόλου χτύπημα. Το ότι η ομελέτα δε θέλει πολύ χτύπημα δε σημαίνει πως δε θέλει καθόλου. Βεβαιωθείτε ότι σπάσατε τελείως τους κρόκους και ομοιογενοποιήθηκαν με τα ασπράδια.

4ο λάθος: Αναποδογύρισμα όπως να ‘ναι. Δε χρειάζεται οπωσδήποτε να αναποδογυρίσετε την ομελέτα, αν δε σας βγαίνει με τίποτα και πάντα σας χαλάει. Διπλώστε την απλώς στη μέση για να τη διαχειριστείτε καλύτερα, κατά το γαλλικό στυλ. Και ωραία θα δείχνει και ζουμερή θα μείνει μέσα.

5ο λάθος: Λαχανικά χωρίς σοτάρισμα. Δε γίνεται να βάλετε για παράδειγμα τις πιπεριές, τα μανιτάρια ή το σπανάκι ανακατεμένα μαζί με τα αυγά. Έχουν διαφορετικό χρόνο ψησίματος. Σοτάρετε πρώτα τα λαχανικά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, ώστε να τους δώσετε το χρόνο που χρειάζονται για να μαλακώσουν.

6ο λάθος: Μεγάλο τηγάνι για λίγα αυγά. Αν φτιάχνετε μια ομελέτα με 2 αυγά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεγάλο τηγάνι -θα απλωθεί πολύ, δε θα έχει όγκο και κινδυνεύει να καεί. Χρησιμοποιήστε σωστά μεγέθη σκευών.

Και 4 συμβουλές. 1. Τα καλύτερα τηγάνια για ομελέτα είναι αυτά που διαχέουν ταυτόχρονα και ομοιόμορφα τη θερμότητα παντού (όπως έκαναν παλιά, τα βαριά, μαντεμένια) 2. Πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι τον πάτο του τηγανιού θα βοηθήσετε την ομελέτα να μην κολλήσει, σε περίπτωση που δεν είναι αντικολλητικό. 3. Λίγο γάλα κάνει την ομελέτα πιο ανάλαφρη. 4. Κλείνοντας την ομελέτα με καπάκι θα γίνει πιο μαλακή και αφράτη από ποτέ.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button