ΕλλάδαΚόσμος

10 αξέχαστες εμφανίσεις του “MTV Unplugged”

Πέρα από τους Nirvana που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν ακούμε MTV Unplugged, το Flavorwire συγκέντρωσε άλλες 9 αξιομνημόνευτες εμφανίσεις.

Eχουν περάσει 27 χρόνια από το πρώτο MTV Unplugged το 1989 και από τότε έχουν αλλάξει πολλά στα τηλεοπτικά δεδομένα. Αλλά αναμφισβήτητα, το συγκεκριμένο πρόγραμμμα έχει έκτοτε επηρεάσει κάθε ακουστική και πιο ενδόμυχη performance, ώντας μουσικό σημείο αναφοράς. Με βραβεία Emmy στο ενεργητικό της, η εκπομπή συνεχίζει ως σήμερα, αλλά το Flavorwire ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και θυμάται τις καλύτερες performaces του MTV Unplugged.

Nirvana, 18 Νοεμβρίου 1993

Ηχογραφήθηκε μερικούς μόλις μήνες πριν από τον θάνατο του Kurt Cobain. Σύμφωνα με το Atlantic: “Η μπάντα έπαιξε ένα σπινθηροβόλο σετ 14 κομματιών σε ένα take, κάτι ασυνήθιστο τότε για τη δημοφιλή σειρά του MTV Unplugged και το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα καλύτερα live albums όλων των εποχών -ένα αξέχαστο ντοκουμέντο ωμής έντασης και καλλιτεχνικής ιδιοφυίας.”

A Tribe Called Quest, 10 Απριλίου 1991

Η πρώτη ακουστική rap performance του MTV περιελάμβανε τους Tribe Called Quest να παίζουν το χιτ τους “Can I Kick It?” με πενταμελή μπάντα και συμμετοχές από τους LL Cool J, MC Lyte και De La Soul.

Eric Clapton, 16 Ιανουαρίου 1992

Η unplugged εμφάνιση του  Clapton έγινε στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα επιτυχημένο σε πωλήσεις album που κέρδισε έξι Grammy. To live περιελάμβανε και την συγκινητική εκτέλεση του “Tears in Heaven” γραμμένο από τον μουσικό για τον χαμό του γιου του, Conor.

Hole, 14 Φεβρουαρίου 1995

Οι Hole διασκεύασαν τα “You know you’re right” και “Old Age” των Nirvana, αλλά η εκτέλεση της Courntey Love στα “Miss World” και “Doll Parts” έγιναν από τα αγαπημένα του κοινού. Το σετ περιελάμβανε και μία διασκευή στο “He Hit Me (And It Felt Like A Kiss)” των Crystals.

Lauryn Hill, 21 Ιουλίου 2001

Ηχογραφημένο 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του album “The Miseducation of Lauryn Hill”, η καλλιτέχνιδα επέστρεψε με μία performace με folk και soul επιρροές στην σκηνή του MTV στην Times Square που έγινε το album “MTV Unplugged No. 2.0.”.

Kiss, 9 Αυγούστου 1995 

Οι Kiss επανενώθηκαν για το MTV Unplugged στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε σε reunion της μπάντας για πρώτη φορά από το 1979.

Maxwell, 15 Ιουνίου 1997

Ο Maxwell διασκεύασε το “This Woman’s Work” της Kate Bush το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι γραμμένο από αντρική οπτική γωνία.

Ο αναμαλλιασμένος David Byrne ανέβηκε στη σκηνή για μία εκτέλεση του “Let The Mystery Be” με την Natalie Merchant.

Tori Amos, 11 Απριλίου 1996

Ο απολογισμός ενός μέλους του κοινού για την εκτέλεση του “Silent All These Years” στο Brooklyn Academy of Music ήταν πως: «Μετά από ένα λεπτό σταμάτησε και είπε στο κοινό: “Παίζω εδώ και 30 χρόνια και απόψε είμαι χάλια. Δώστε μου λίγα λεπτά για να βρω το κορίτσι που παίζει το πιάνο.” ‘Υστερα κατέβηκε από τη σκηνή για περίπου 15 λεπτά. Ο manager της έτρεξε στα παρασκήνια πιθανότατα για να προσπαθήσει να της μιλήσει και να την κάνει να νιώσει καλύτερα.»

Pearl Jam, 16 Μαρτίου 1992

Το 1992 ήταν σημαντική χρονιά για τους Pearl Jam. H μπάντα εμφανίστηκε στο Saturday Night Live, έπαιξαν στο Lollapalooza, συμμετείχαν σε δύο κομμάτια για την ταινία “Singles” του Cameron Crowe και εμφανίσητκαν στο MTV Unplugged. Kατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του “Porch” ο Eddie Vedder έγραψε στο χέρι του “PRO-CHOICE” σχετικά με τη στάση του απέναντι στις εκτρώσεις.

Πηγή: Flavorwire

popaganda.gr

περισσότερα
Back to top button