Είναι γεγονός ότι εκτός του ελλαδικού χώρου ζει τουλάχιστον μια άλλη Ελλάδα, διάσπαρτη σε όλη την υφήλιο, με χαρτογραφημένο και αχαρτογράφητο πληθυσμό που σίγουρα ξεπερνά τον πληθυσμό του ελλαδικού χώρου. Χωρίς φυσικά να υπολογίσουμε το ελληνικό γονίδιο που άφησε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Μικρά Ασία κλπ,. Διότι αν υποθέσουμε ότι 10.000 στρατιώτες Έλληνες από την Μακεδονία και λοιπή Ελλάδα (πλην Λακεδαιμονίων), πολλαπλασιάσθηκαν από το 300 π.Χ. γεωμετρικά τουλάχιστον 115 φορές,( 2.300 χρόνια / 20 κάθε γενιά = 115), τότε οι απόγονοι τους, θα πρέπει να αριθμούν δισεκατομμύρια. Ίσως γι’ αυτό πολλοί ανατολικοί λαοί μας μοιάζουν, μη εξαιρουμένου και του τουρκικού λαού.
Αυτοί οι συμπατριώτες μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό, έχουν νοσταλγία, αγαπούν επενδύουν και βοηθούν με τον τρόπο τους την πατρίδα τους, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτοί οι συμπατριώτες μας όχι μόνο θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά και υποψηφιότητας και μάλιστα με ποσόστωση. Αν θέλαμε η πολύπαθη << ψοροκόστενα >> να γίνει ηγέτης των Βαλκανίων της μεσογείου και όχι μόνο, σε πολλούς τομείς, τότε θα πρέπει να επιδιώξει πάση θυσία να εκπροσωπηθεί η ομογένεια στο κοινοβούλιο και μάλιστα με το σύστημα της ποσόστωσης. Η ομογένεια εκτός του ότι έχει περισσότερη αγάπη για την πατρίδα ίσως λόγο νοσταλγίας, έχει περισσότερες εμπειρίες, ποιο αντικειμενική πολύπλευρη και σφαιρική αντίληψη σε πολλά πράγματα, δεν έχει τόσο έντονο το σύνδρομο του << να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα>> και γενικά λόγο της γνωριμίας της με άλλους πολιτισμούς σκέφτεται και ενεργεί ενωτικά και όχι διχαστικά και συμπλεγματικά.
Για όλους αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, έχουμε υποχρέωση και συμφέρον στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας μας, να ανοίξουμε τις πόρτες του κοινοβουλίου και να συμπεριλάβουμε αυτό το κομμάτι του ελληνισμού, που με τις επιτυχίες του και την δραστηριότητά του σε όλο τον κόσμο μας κάνει υπερήφανους. Όποια κυβέρνηση ή βουλή το κάνει αυτό θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη στρατηγικής σημασίας απόφαση όλων των εποχών. Όποιος πολιτικός, πολιτική παράταξη ή πρωτοβουλία πολιτών το πετύχει αυτό, θα χαρακτηρισθεί από την ελληνική κοινωνία και την ιστορία, ως η πατριωτικότερη και ιστορικότερη απόφαση της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Εκτός του ότι μια τέτοια απόφαση θα βοηθούσε ως καταλύτης για το γρηγορότερο ξεπέρασμα της κρίσης, θα ψίλωνε τους πολιτικούς μας σημαντικά και θα έφταναν ποιο κοντά στο μπόι τους: Βενιζέλο, Καποδίστρια, Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίο, Μέγα Αλέξανδρο, Λεωνίδα, Μιλτιάδη, Θεμιστοκλή τον Περικλή και πολλούς άλλους μεγάλους πολιτικούς άνδρες της πατρίδας μας.
Επομένως λοιπόν ας προχωρήσουν οι πολιτικοί μας σ’ αυτήν την συνταγματική αλλαγή αν θέλουν θα σώσουν το γόητρο των πολιτικών και να δείξουν ότι δεν διακατέχονται από συμπλέγματα ποταπά και επικίνδυνα, για την επιβίωση της πατρίδας μας. Οι γείτονες καιροφυλακτούν και με το παραμικρό στραβοπάτημα θα κοιτάξουν να μας αποψιλώσουν όπως έκαναν πρόσφατα στην Κύπρο στα Ίμια κλπ. Ας αφήσουν λοιπόν οι πολιτικοί τις σκοπιμότητες και ας ομονοήσουν τουλάχιστον σε κάτι ουσιώδες, και στρατηγικής σημασίας για την Πατρίδα και τον Ελληνισμό.
Σημείωση : Η ομογένεια θα μπορούσε να σώσει την οικονομία της Ελλάδας. Για να το κάνει όμως θα πρέπει κι’ εμείς να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να τους προσφέρουμε την δυνατότητα να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο. Όποιος ανοίξει μια τέτοια συζήτηση και το πετύχει θα χαρακτηρισθεί ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής μετά την μεταπολίτευση και θα προσφέρει την μεγαλύτερη υπηρεσία στην πατρίδα του.