Ελλάδα

“Απαγορευτικό” για εκλογές στην Ελλάδα, μετά την εκλογή Τραμπ

ekloges-kalpes-aftodioikisi-620x320Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ προκάλεσε μαζική αναστάτωση και αμηχανία στον υπόλοιπο κόσμο. Και όχι απλά και μόνο στις κοινωνίες, αλλά πρωτίστως στις ηγεσίες των λαών.

Ειδικά στην Ευρώπη, το σάστισμα είναι εμφανές, ίσως και εύλογο. Κυρίως στο Βερολίνο. Η Γερμανία κατάφερε να αναδειχθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, νικήτρια του οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε το 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Φυσικά, σε βάρος των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης, και ειδικά σε βάρος… του δικού μας λαού.

Είναι αναμενόμενο ότι το δίδυμο Μέρκελ-Σόμπλε ανησυχούν πλέον για τις εξελίξεις. Έχουν άλλωστε μπροστά τους το… βουνό των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2017 στη Γερμανία, και δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη.

Οι εκλογές στη Γαλλία την άνοιξη του 2017, είναι ένα εμπόδιο που δεν μπορούν να προσπεράσουν, όσο κι αν θα το ήθελαν. Δεν μπορούν να… ακυρώσουν τη διεξαγωγή εκλογών στη Γαλλία. Μπορούν ωστόσο να… αποτρέψουν τη διεξαγωγή εκλογών σε άλλες “προβληματικές” χώρες της Ευρώπης, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους δικούς τους στρατηγικούς σχεδιασμούς, μετά την εκλογή Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Φαντάζει λοιπόν ως περίπου σίγουρο στοίχημα, ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι τον χειμώνα του 2017 πρόωρες εκλογές σε χώρες όπως την Ισπανία (αν δεν αντέξει και πάλι ο Ραχόι), την Ιταλία (αν ο Ρέντσι… κλατάρει), και φυσικά… την Ελλάδα.

Και μάλλον το ελληνικό πολιτικό σύστημα πήρε τα μηνύματά του περί του… απαγορευτικού για εκλογές στα του οίκου μας. Και, με αφετηρία τη συναίνεση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, οι τόνοι θα πέσουν.

ysterografa.gr

περισσότερα
Back to top button