Ελλάδα

Παραίτηση Δημήτρη Παπαδημητρίου – Σενάρια ανασχηματισμού μετά και την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου

– Παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης μετά τη απομάκρυνση της συζύγου του – Μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου εκτός κυβέρνησης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου – Σενάρια ανασχηματισμού για την αντικατάσταση των δυο υπουργών… και όχι μόνο

Αργά τη νύχτα η παραίτηση του υπουργού μετά την απομάκρυνση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου μετά το ζήτημα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλε αργά τη νύχτα την παραίτηση στον Πρωθυπουργό ο οποίος και την έκανε δεκτή.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει ωστόσο θεωρείται θέμα χρόνου να γίνει και επίσημα γνωστό το… διαζύγιο.

Είναι μια εξέλιξη η οποία αναμένεται να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση καθώς κατά πολλούς επιταχύνει τον ανασχηματισμό.

Για λόγους ευθιξίας

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα για λόγους ευθιξίας. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και συμφωνήθηκε οι δύο άνδρες να έχουν συνάντηση σήμερα το πρωί.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Κατά την έξοδό του, ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ένα σχόλιο για την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο ίδιος απάντησε…κοφτά «όχι σχόλιο». Λίγο αργότερα και ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του στον Α. Τσίπρα.

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός

Πλέον μια σημαντική θέση στον τομέα της Ανεργίας μένει κενή ύστερα από την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου, ενώ άλλη μία μένει κενή στον τομέα των επενδύσεων, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μαζί με την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι ήδη το Υπουργικό Συμβούλιο μετράει τρία κενά και κατά πολλούς, αν και επισημαίνουν ότι ο Α. Τσίπρας δεν επιθυμεί να λειτουργεί εν θερμώ, ο Ανασχηματσιμός είναι πλέον θέμα μερικών μόνο 24ωρων.

Εδώ και καιρό λέγεται ότι υπάρχουν ζητήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα στην κυβέρνηση τα οποία προκαλούν αρρυθμίες και τα οποία ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να τα αντιμετωπίσει με αλλαγές. Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά εάν ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύτερος ή θα περιοριστεί απλά στην αντικατάσταση των προσώπων που απομακρύνθηκαν.

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button