Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κιμαδόπιτα (φωτογραφίες)

20160927_203527

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου σε μια συνταγή του  Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ 

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κουτάλια της σούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτε
2 μέτρια κρεμμύδια
4 μέτρια καρότα
330 ml μαύρη μπυρα
200 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίσει. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε κομμάτια και την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, τον ανακατεύουμε σε  τακτά διαστήματα.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τον κύβο και την μπύρα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε παρά πολύ καλά και προσθέτουμε το Θυμάρι, το δεντρολίβανο,  και το αυγό. Αφού ανακατέψουμε την γέμιση προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη και αρχίζουμε την πίτα μας.
Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε πολύ καλά τον πάτο του και Βάζουμε ένα φύλλο κάτω. Λαδώνουμε και Βάζουμε  4 ακόμα φύλλα με λάδι. Προσοχή λαδώνουμε και τις άκρες που εξέχουν από το ταψί μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλη την γέμιση την απλώνουμε να πάει παντού και καλύπτουμε με ακόμη 3 φύλλα λαδωμένα.

Κλείνουμε τα φύλλα που εξέχουν μέσα στην πίτα σαν να κάνουμε ενα πακέτο. Τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδωμένα και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα αυτή τη φορά όμως τα τυλίγουμε καθώς διπλώνουμε.

Για να κάνει τραγανές γωνίες. Χαράζουμε επιφανειακά με το μαχαίρι μας κομμάτια έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να την κόψουμε μετά.

Λαδώνουμε ξανά και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Θα πρέπει να βάλουμε την σχάρα μας στην ψηλότερη θέση της κουζίνας για να ψηθεί ωραία η πίτα μας από κάτω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ Ακή Πετρετζίκη

erasitexnies.blogspot.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button