Καστοριά

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για τον θάνατο της Ιφιγένειας Διδασκάλου

penthos

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, κατά την Τακτική Συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2016, αφού άκουσε τον Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Ανέστη Αγγελή ο οποίος ανακοίνωσε το θάνατο της διακεκριμένης συμπατριώτισσάς μας Ιφιγένειας Διδασκάλου, που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 και εξέθεσε τα ακόλουθα:

«Η θλιβερή είδηση του θανάτου της αγαπητής συμπατριώτισσάς μας και συγγραφέως Ιφιγένειας Διδασκάλου μας γέμισε βαθύτατη θλίψη.

Ο καλλιτεχνικός και πνευματικός χώρος έχασε μία πολύτιμη συνεργάτη, που πρόσφερε το έργο της στην ποίηση, την πεζογραφία,

Θα τη θυμόμαστε πάντα για την γλυκιά της μορφή, για την αξιοπρέπειά της και θα κρατήσουμε ως κληρονομιά το συγγραφικό και ποιητικό της έργο».

Αποφασίζει ομόφωνα (απόφαση 316/16)

Εκδίδει ψήφισμα για να εκφράσει την βαθειά θλίψη τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και όλων των πολιτών της Καστοριάς για την απώλεια της αείμνηστης Ιφιγένειας Διδασκάλου, η οποία με το συγγραφικό και ποιητικό της έργο διέπρεψε στον καλλιτεχνικό και πνευματικό χώρο και έκανε υπερήφανη την ιδιαίτερη πατρίδα της Καστοριά, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές.

Ως ελάχιστο δείγμα έκφρασης συλλυπητηρίων αλλά και τιμής και σεβασμού στη μνήμη της, το παρόν να σταλεί στους οικείους της, να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γεώργιος Παπαδόπουλος

 

 

 

περισσότερα
Back to top button