Κόσμος

Πλήρωσε ένα γεύμα για άστεγα παιδιά – Ο λογαριασμός τον έκανε να ξεσπάσει σε δάκρυα

enas-antras-plirose-ena-gevma-gia-astega-pediaH Ινδία, όπως και πολλά μέρη στον κόσμο αυτό, είναι γεμάτη αντιθέσεις. Από την μια πολυτελή ξενοδοχεία κι από την άλλη μικρά παιδιά που περιφέρονται στους δρόμους χωρίς να έχουν φάει για μέρες.

Μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα, βρέθηκε πρόσφατα ο Akhilesh Kumar, που βρισκόταν στην Κεράλα για δουλειές. Όταν κατέβηκε στο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου του για να φάει, παρατήρησε δυο παιδικά ματάκια να τον κοιτούν επίμονα έξω από την τζαμαρία.

Παρατήρησε, πως το αγοράκι, κοίταγε το πιάτο του και του έκανε νόημα να μπει μέσα.

Όταν μπήκαν το αγοράκι μαζί με την αδερφή του, κοίταξαν τα πιάτα στα γύρω τραπέζια με δέος και τα ματάκια τους γούρλωσαν μπροστά στα τόσα φαγητά, ενώ ο Kumar, συνειδητοποίησε πως αυτά τα παιδιά ήταν για μέρες νηστικά.

Τα έβαλε να καθίσουν μαζί του και τους παράγγειλε φαγητό και γλυκό και ότι ζήταγε η ψυχή τους.

Εκείνος δεν ακούμπησε καν το πιάτο του. Δεν ήταν οι ενοχές, ήταν όμως η συνειδητοποίηση πως το αυτονόητο για εκείνον, δεν ήταν καθόλου αυτονόητο γι’αυτά τα δυο μικρά παιδιά.

Τα πιτσιρίκια χορτάτα, τον ευχαρίστησαν και έφυγαν ενώ εκείνος ζήτησε το λογαριασμό.

Όμως ο λογαριασμός, ήταν η ανταμοιβή του για την καλοσύνη του.

Ο Akhilles Kumar, που βρέθηκε σε αυτή την τόσο συγκλονιστική στιγμή και πρόσφερε με καλοσύνη ότι μπορούσε στα παιδιά.

Το σημείωμα όμως στο λογαριασμό του, ήταν η ανταμοιβή του για την ζεστή και τρυφερή καρδιά του.

“Δεν έχουμε μηχάνημα που να κοστολογεί την ανθρωπιά. Ελπίζουμε να έχετε όλα τα καλά”. Ο Kumar, δεν πρόσφερε φαγητό και θαλπωρή στα παιδιά για να του αναγνωριστεί. Δεν ζήτησε τίποτα και δεν προέβαλε την πράξη του.

Πηγή: SDNA

περισσότερα
Back to top button