Καστοριά

Το «φάντασμα» της Γυρολιμνιάς

gurolimnia_estiatorio

Άλλο ένα έρημο κτίριο παραδομένο στο έλεος του χρόνου

Θα ασχοληθούμε με μία από τις δημοφιλέστερες και πιο πολυσύχναστες διαδρομές της Καστοριάς, τον αγαπημένο Γύρο της Λίμνης.

Λίγα μόλις χρόνια πριν, κατά το πέρασμα από το κέντρο της Γυρολιμνιάς, την Παναγία Μαυριώτισσα, η εικόνα που αντικρίζαμε ήταν η ακόλουθη…

1

H λειτουργία του εστιατορίου και η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων αποτελούσε «δυνατή» πρόταση χαλάρωσης στους περαστικούς και τους τουρίστες.

Λάθος χειρισμοί, συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οδήγησαν στην εικόνα που αντικρίζει κανείς σήμερα…

Η απόλυτη εφαρμογή της αφαιρετικής προσέγγισης, δημιουργεί την εικόνα της άγριαςεγκατάλειψης και ερήμωσης.

Δυστυχώς!

Καταγραφ

Καταγραφή

Καταγραφή0

Η κατάσταση χειροτερεύει τις νυχτερινές ώρες…

Το «στοιχειωμενο» κτίριο, που άλλοτε έζησε ένδοξες μέρες και νύχτες, ως εστιατόριο, κέντρο διασκέδασης, ή απλή επιλογή για δροσερό καφέ, καταρρέει στο πέρασμα των εποχών…

Σκοτάδι, αράχνες και μούχλα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του άλλοτε Cafe Restaurant!

Το «φάντασμα» της Γυρολιμνιάς, τις τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, είχε ανοιχτή μία από τις πόρτες του, προκαλώντας ερωτηματικά σε διερχόμενους, για το ποιός μπορεί να εισέρχεται στο χώρο και για ποιο λόγο…

20160816_213447

20160816_213508

 Συμπερασματικά…

Η έλλειψη χώρου αναψυχής και εστίασης σε έναν ακόμα δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Καστοριάς, προκαλεί δυσλειτουργία στη γενικότερη τουριστική εικόνα της πόλης μας.

Οι τουρίστες αναζητούν έναν χώρο να πιουν αξιοπρεπώς τον καφέ τους ή ένα γεύμα, ανάλογο της ποιότητας της Καστοριανής φιλοξενίας και παράδοσης, σε δημοφιλή τουριστικά σημεία.

Δίπλα στη λίμνη ή με θέα τη λίμνη…

Η επαναλειτουργία του καφέ στον Άι Θανάση είναι ένα θετικό βήμα. Επιτακτική είναι και η άμεση αξιοποίηση του χώρου δίπλα στην Σπηλιά του Δράκου.

Ένα καφέ/εστιατόριο και στην Παναγία Μαυριώτισσα μπορεί να γίνει προορισμός Καστοριανών και τουριστών, με σωστούς χειρισμούς και μεθοδολογίες.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η Γυρολιμνιά είναι θησαυρός…ας τον αξιοποιήσουμε!

Χ.Κ.

 

aboutkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button