ΕλλάδαΚόσμος

5 κοκτέιλ για το σπίτι

ImageHandlerΟ μπάρμαν Χάρης Παναγούλιας προτείνει πέντε συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ που θα σε κάνουν να μην θες να βγεις έξω

Ωραία τα αναψυκτικά, καλά τα ποτά, αγαπημένες οι μπύρες, δεν υπάρχει όμως τίποτα καλύτερο από ένα δροσιστικό κοκτέιλ κατά τη διάρκεια μιας ζεστής νύχτας του καλοκαιριού. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που τα κοκτέιλ μπαρ ανθίζουν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, και οι μπάρμεν τους αναζητούν διαρκώς καινούργιες και καλύτερες συνταγές για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.

Επειδή ωστόσο ο Αύγουστος κοντεύει στο τέλος του, και μετά τις διακοπές τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας. Γι΄ αυτό ζητήσαμε από τον άνθρωπο που έστησε το Qahwa Alcohol στο Αιγάλεω, τον μπάρμαν Χάρη Παναγούλια, να μας προτείνει πέντε συνταγές για κοκτέιλ που μπορεί να φτιάξει κανείς και στο σπίτι του. Πάρε λοιπόν το σέικερ στα χέρια σου και καλή απόλαυση!

Homemade bramble

4-5 μαύρα μούρα
1 κλαράκι δεντρολίβανο
½ λεμόνι (χυμό)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
50 ml bulldog premium London dry gin
top up με tow plain soda 3cents ή άλλο ανθρακούχο νερό

Τοποθετούμε τα μούρα μαζί με το μέλι και τον χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι για long drinks, πολτοποιούμε με γουδοχέρι, προσθέτουμε το gin και τον πάγο και ανακατεύουμε. Ολοκληρώνουμε απογεμίζοντας με ανθρακούχο νερό και γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο.

Mastic figure

1 φρέσκο ώριμο σύκο (ή 2 κουταλιές μαρμελάδα σύκου)
½ λεμόνι (χυμό)
20 ml σιρόπι ζάχαρης ή 1 κ.γ. ζάχαρη
60 ml μαστίχα Ομηρικό

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα βαζάκι ή στο ποτήρι ανάδευσης ενός shaker. Πολτοποιούμε το σύκο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον πάγο. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανοίγουμε το βαζάκι, απογεμίζουμε με πάγο και πίνουμε. Αλλιώς, αν έχουμε χρησιμοποιήσει shaker, αδειάζουμε το μείγμα στο ποτήρι μας, απογεμίζουμε με πάγο και απολαμβάνουμε.

Tip: αν θέλουμε το κοκτέηλ μας να γίνει ακόμα πιο δροσιστικό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γκαζόζα ή ανθρακούχο νερό της επιλογής μας κατά το σερβίρισμα.

La paloma

50 ml tequila ocho 100% puro de agave
100-120 ml pink grapefruit soda 3 cents
Αλάτι στο χείλος

Σε ένα ποτήρι long drink βρέχουμε το χείλος με λίγο χυμό λεμονιού και το ακουμπάμε σε ένα πιατάκι με αλάτι. Αφού αλατίσουμε το χείλος, προσθέτουμε τον πάγο, την τεκίλα και απογεμίζουμε το ποτήρι με pink grapefruit soda. Σερβίρουμε με μια φέτα lime.

Sailorman

50 ml Ούζο
20 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
10 ml σιρόπι ζάχαρης
Βυσσινάδα

Σε ποτήρι Double old fashion βάζουμε το ούζο, το λεμόνι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πάγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συμπληρώνουμε με πάγο και προσθέτουμε τη βυσσινάδα στο τελείωμα. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και γλυκό του κουταλιού βυσσινο.

Mediterranean gin & tonic

50 ml Bulldog perfect London dry gin
100-120 ml Mediterranean tonic 3 cents
ντοματίνια
σέλερι
lime
βασιλικός
κόκκοι πιπεριού

Σε ποτήρι κόκκινου κρασιού βάζουμε το gin και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του tonic και του βασιλικού. Προσθέτουμε το tonic και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην επηρεάσουμε τον αφρισμό. Γαρνίρουμε με την κορυφή του βασιλικού.

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button