Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Υπόγειες στοές στην Καστοριά! (φωτογραφίες)

Όταν πριν από 2,5 περίπου χρόνια, ξεκινήσαμε κάποιες δραστηριότητες σχετικά με τα “μυστικά του τόπου μας”, σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε πως θα βρίσκαμε στον δρόμο μας τόσο μεγάλα μυστικά…

Εντυπωσιαστήκαμε πάμπολλες φορές από τις όμορφες εικόνες που μας προσέφεραν οι ασυνήθιστες αλλά και άγνωστες τοποθεσίες που βρίσκονται ένα βήμα από τα σπίτια μας και που λίγοι μπαίνουν στον κόπο να τις ανακαλύψουν. Σκεφτείτε λοιπόν, οι ασυνήθιστες και άγνωστες, μυστικές αυτές εικόνες, να μην βρίσκονται στα απόκρημνα βράχια ή τις αφιλόξενες πλαγιές κάποιου βουνού αλλά στο κέντρο της Καστοριάς!

 

Κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες που είχαμε, αποδείχθηκαν αρκετές, για να έρθουμε μπροστά σε μια πραγματικά μεγάλη έκπληξη.

Η ύπαρξη μίας υπόγειας τεχνητής στοάς στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς (πιθανόν να πρόκειται και για ολόκληρο δίκτυο), μας γέμισε με πολλά ερωτηματικά και απορίες. Ένα τεράστιο έργο που ξεκίνησε κατά τον περασμένο αιώνα αλλά για κάποιον λόγο φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η τεχνητή αυτή στοά που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, πρέπει να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες χωρίς κανείς να έχει φροντίσει να κλείσει την είσοδο, η οποία παραμένει αφύλαχτη και την οποία μπορεί πολύ εύκολα να προσεγγίσει ο οποιοσδήποτε «περίεργος» βρεθεί εκεί κοντά

Η «ανακάλυψή» μας αυτή, οπωσδήποτε δεν αποτελεί κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα και θεωρούμε ότι αυτοί που γνωρίζουν για την ύπαρξη της συγκεκριμένης τοποθεσίας, μέσα στην πόλη της Καστοριάς, δεν πρέπει να είναι λίγοι. Ανάμεσα σε αυτούς που σίγουρα γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτής της υπόγειας στοάς, πιστεύουμε ότι θα είναι και κάποιοι που θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν την εντολή να κλείσει η είσοδος της καθώς η παραμονή και η εξερεύνηση στο εσωτερικό της μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για τον καθένα (οι τεχνητές υπόγειες στοές είναι λιγότερο ασφαλείς κατά τις γεωλογικές μεταβολές σε σύγκριση με τις φυσικά διαμορφωμένες κοιλότητες).

Δείτε όλο το άρθρο και όλες τις φωτογραφίες στην cyberotsarka

περισσότερα
Back to top button