Φλώρινα

Ο Ζωολογικός κήπος της Φλώρινας άνοιξε και μας περιμένει! (εικονες)

fb_img_1434878959674Υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ζωολογικού κήπου Φλώρινας, την Πέμπτη 18 Αυγούστου. 

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με χαιρετισμούς, ενώ ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα και μουσική βραδιά.

Το έργο πραγματοποιείται από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg: «Ελλάδα- FYROM 2007-2013».

Ο ζωολογικός κήπος αποτελούσε παλαιότερα το «σήμα κατατεθέν» της Φλώρινας. 

Η λειτουργία του άρχισε το 1967 και έκτοτε πέρασε από διάφορες φάσεις. Το 1968 έγινε μια προσπάθεια ανάθεσης στον Σύλλογο Κυνηγών του νομού Φλώρινας χωρίς να ευδοκιμήσει λόγω διάφορων δυσκολιών.

Το 1969 ανατέθηκε  η  διαχείριση  του  σε  μια  εξαμελή  επιτροπή  από  δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και αυτή δεν ευδοκίμησε.

Τελικά το 1972,  η  διαχείριση  του  ζωολογικού  κήπου  ανατέθηκε  στην  Δασική Υπηρεσία του νομού με κάλυψη των λειτουργικών αναγκών από τις πιστώσεις για θύρα.

Το 1983 το Υπουργείο  Γεωργίας  στη  δικαιοδοσία του  οποίου  ανήκει  η Δασική Υπηρεσία, ζητά την αλλαγή του φορέα διαχείρισης διότι δεν εγκρίνει πλέον τις πιστώσεις.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες συσκέψεις, οι οποίες κατέληξαν στο να αναλάβει την διαχείριση του ζωολογικού κήπου ο Δήμος Φλώρινας.

Τελικά με το αριθμ.25378/28-3-2000 έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας της Δ/νσης Πολιτικής Γης παραχωρείται η έκταση στον Δήμο Φλώρινας, προκειμένου να αναλάβει τη συντήρηση του ζωολογικού κήπου, που λειτουργεί μέσα στην έκταση αυτή.

tharos.gr

περισσότερα
Back to top button