Ελλάδα

Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο απ’ την Αγιάσο

laxanontolmades-agiasos.jpg_9a0bc5747473c7025b91206a4883dbebΥλικά συνταγής

  • μισό μπακαλιάρο παστό
  • 1 μεγάλο λάχανο
  • μισό φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • δυόσμος και μαϊντανός ψιλοκομμένα
  • πιπέρι, αλάτι
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά και εν συνεχεία τον μαδάμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το δυόσμο και το μαϊντανό, το ρύζι, πιπέρι και αλάτι καθώς και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Έχουμε φροντίσει να έχουμε ζεματίσει σε καυτό νερό το λάχανο και αρχίζουμε το τύλιγμα όπως στα κοινά ντολμαδάκια. Τα στρώνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο γυρισμένο ανάποδα και βράζουμε για περίπου μία ώρα σε μέτρια φωτιά.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΠΗΓΗ: www.lesvoskitchen.gr, όπου μπορεί να βρει κανείς δεκάδες ακόμη συνταγές από την πλούσια, παραδοσιακή κουζίνα της Λέσβου.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button