Καστοριά

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Καστοριάς: Ψήφισμα – διαμαρτυρία για το Νηπιαγωγείο

nipiagogeio

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς θεωρεί απαράδεκτη και καταγγέλλει την επιλογή του Υπουργείου για κατάργηση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εν μέσω Καλοκαιρινών διακοπών χωρίς κανένα διάλογο και καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Η συμμετοχική δημοκρατία για την οποία αγωνιζόμαστε ακόμα και σήμερα αποτελεί δυστυχώς ζητούμενο!!!!

Το  Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ήταν το σχολείο οπού δινόταν η ευχέρεια χρόνου ώστε και να γίνει εμβάθυνση των γνωστικών αντικειμένων αλλά και κάθε μαθητής ανάλογα με τους δικούς του ρυθμούς να κατακτήσει γνώσεις και δεξιότητες που θεωρούνται σημαντικές για τη μετέπειτα εξέλιξη και πορεία του.

Το Νέου Τύπου Νηπιαγωγείο απεμπολεί τον εκπαιδευτικό σκοπό και ρόλο του απογευματινού τμήματος, καθώς διακόπτεται η συνέχεια του προγράμματος και το μετατρέπει σε «παιδοφυλακτήριο». Θεωρούμε πως καθήκον της εκάστοτε Πολιτείας είναι η υπεράσπιση και ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού και μορφωτικού ρόλου του Νηπιαγωγείου και η ίδρυση άλλων δομών στήριξης της ελληνικής οικογένειας (όπως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης)

Η πολυπόθητη και πολυσυζητημένη ρύθμιση του ωραρίου των νηπιαγωγών αποτελεί γράμμα  κενό  περιεχομένου λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιοτυπίες της λειτουργίας των Νηπιαγωγείων. Η ρύθμιση επιβάλλει 25ωρο για το σύνολο των νηπιαγωγών (πλην των ελάχιστων που υπηρετούν στα, μετρημένα στα δάχτυλα, 4/θεσια και άνω νηπιαγωγεία) και μάλιστα δίχως την επιπλέον αποζημίωση που ισχύει στα αντίστοιχα δημοτικά σχολεία. Το διάλειμμα που στο Νηπιαγωγείο αποτελεί βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας , δεν θεωρείται πλέον διδακτικός χρόνος. Η απαξίωση της εργασίας μας για άλλη μια φορά θα μας βρει αντιμέτωπους.

Όλοι μαζί διεκδικούμε το Νηπιαγωγείο  των ισοδύναμων ευκαιριών για όλα τα παιδιά, για την Παιδεία που μας αξίζει.

Ανάκληση των αποφάσεων

Άμεσα υπεύθυνο , ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για τα θέματα Προσχολικής Εκπαίδευσης.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς

 

περισσότερα
Back to top button