Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ιδρύεται Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στην Καστοριά

sholeio

Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία και να έχει πρόσβαση στη γνώση και τα μορφωτικά αγαθά ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το δικαίωμα αυτό  αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορά μαθητές/τριες που βιώνουν έντονα τον μαθησιακό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση στήριξαν συνειδητά και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην περιφερειακή μας ενότητα.  Η, εν μέσω μνημονίων, ικανοποίηση αυτού του μακροχρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο την ιδιαίτερη ευαισθησία της σημερινής κυβέρνησης για την ειδική εκπαίδευση αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Κάποιοι άλλοι διοικούντες πριν λίγα χρόνια έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της. Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς καταδεικνύει πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και τα ικανοποιεί. Κάποιοι άλλοι είχαν ταχθεί κατά της κοινωνίας και της παιδείας αλλά υπέρ της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μνημόνια.

Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που, συνήθως από σκοπιμότητα, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ως ταυτόσημη με τις προηγούμενες. Μια απάντηση που στηρίζεται στα έργα και στις πράξεις και όχι σε κούφια λόγια ή ανέξοδες υποσχέσεις.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο και δημιουργική φοίτηση στους/στις μαθητές/τριες του νέου σχολείου και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που θα το υπηρετήσουν.

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

περισσότερα
Back to top button