ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Ημερίδα για τις Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η  Περιφερειακή Διεύθυνση Α/μιας & Β/μιας Εκπ/σης Δ. Μακεδονίας, οι 14η & 33η Περιφέρειες Προσχολικής Αγωγής, η Παιδαγωγική σχολή Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/μιας Εκπ/σης Καστοριάς διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα για τις Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο, με θέμα:

«Πειραματική Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο: προωθώντας Διερευνητικές Πρακτικές και Δεξιότητες»

την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.30 – 14.30

Κεντρικές Εισηγήσεις: Αίθουσα εκδηλώσεων 9ου Δημ. Σχολείου Καστοριάς (Χλόη)

Εργαστήρια: 10ο & 11ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς (Χλόη)

Η Επιστημονική Ημερίδα φιλοδοξεί να αναδείξει τις εξελίξεις και τους προβληματισμούς της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών, τις εκπαιδευτικές πρακτικές που προκύπτουν για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στις Φυσικές Επιστήμες στο Ελληνικό Νηπιαγωγείο, καθώς και στη δημιουργία ενός πλαισίου  γόνιμου διαλόγου στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σο πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές επιστημονικές εργασίες, όσο και εργαστήρια Φυσικών Επιστημών με Πειράματα αλλά και με Διδακτικές μεθόδους και καλές πρακτικές για το Νηπιαγωγείο.

Εισηγητές στην Επιστημονική Ημερίδα είναι Καθηγητές, μέλη ΕΔΙΠ, υποψήφιοι διδάκτορες και μέλη της ερευνητικής ομάδας του ερευνητικού προγράμματος: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» (Δράση «Αριστεία ΙΙ», του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση») της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, κυρίως Νηπιαγωγούς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο από την ευρύτερη περιοχή της  Δ. Μακεδονίας.

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button