ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Αδελφών Εμμανουήλ (φωτογραφίες)

foto4-720x340

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Τιμής – Μνήμης των Αδελφών Εμμανουήλ στην Καστοριά.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής αναφέρθηκε στο ιστορικό της θυσίας των Αδελφών Εμμανουήλ, γνήσια παραδείγματα πατριωτισμού, ταυτόχρονα δε εξήρε τη δράση των συντελεστών αξιοποίησης των ιστορικών μνημείων, από την τότε Νομαρχιακή & Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την λειτουργία  τους από τους αντίστοιχους σήμερα συλλόγους.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» κ. Γεώργιος Σούρλας, στην εμπνευσμένη ομιλία του, σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια, στις έδρες των Δήμων από όπου κατάγονται ο Ρήγας και οι Σύντροφοί του.

foto1

Ενημέρωση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή από τον Πρόεδρο του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Καστοριάς «ΑΡΜΟΝΙΑ»

foto5

Από την Αφιερωματική Εκδήλωση για τους Αδελφούς Εμμανουήλ στην αίθουσα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (Αρχοντικό Πηχεών)

foto7

Από την Αφιερωματική Εκδήλωση για τους Αδελφούς Εμμανουήλ στην αίθουσα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (Αρχοντικό Πηχεών)

foto3

Ξενάγηση στην Παναγία Μαυριώτισσα του Προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και των Δημάρχων καταγωγής των θυσιασθέντων μαρτύρων συνεργατών του Ρήγα.

foto2

Ενημέρωση στο Αρχοντικό Αδελφών Εμμανουήλ

 

 

περισσότερα
Back to top button