Ελλάδα

ΟΓΑ: Δείτε πότε θα καταβληθεί η 2η δόση του επιδόματος τέκνων

ogaΈως την Τετάρτη 20 Ιουλίου θα έχει καταβληθεί το δεύτερο μισό της πρώτης δόσης για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ (οικογενειακά επιδόματα) ενώ ταυτόχρονα με αυτή την πληρωμή, θα κατατεθεί και η δεύτερη δόση του επιδόματος.

Ο Οργανισμόςευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμος να πληρώσει τα οικογενειακά επιδόματα λίγες µέρες νωρίτερα και ότι αυτά uα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Ιουλίου, αν και αυτό θα κριθεί γενικότερα από την κατάσταση της ρευστότητας του κρατικού «κορβανά».

AdTech AdΟ ΟΓΑ προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν µαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης µαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, αλλά μισή για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού δόθηκαν 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που απαιτούνταν για το σύνολο της δόσης. Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ανέρχεται από 13 έως 40 ευρώ το µήνα και ανάλογα µε τον αριθμό των τέκνων καθώς και με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα τα πολυτεκνικά επιδόματα ανέρχονται σε 500 ευρώ ανά παιδί.

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button