Ελλάδα

Πρώτο «πόδι»: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Ποτίδαια – Κασσανδρεία

13417689_1045656645512115_3733665454523497248_n

Λιγοστεύουν τα προβλήματα κυκλοφορίας στη Χαλκιδική!
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο οδικός άξονας Ποτίδαια – Κασσανδρεία της Χαλκιδικής, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκ. ευρώ, ένα από τα σημαντικότερα έργα που αναμορφώνει το οδικό κύκλωμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, του πρώτου «ποδιού» της Χαλκιδικής.
Ο οδικός άξονας είναι μήκους 17,5 χλμ. με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και δυο νέους κόμβους, στη Νέα Φώκαια και στην Κασσανδρεία.
Με τον νέο άξονα αναμένεται εξάλειψη της ταλαιπωρίας για τις μετακινήσεις στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, με την παράκαμψη των παραθαλάσσιων οικισμών, ασφαλής και άνετη μετακίνηση, αλλά και μεγαλύτερες ταχύτητες. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με ταχύτατο ρυθμό όλες οι υπόλοιπες εργασίες, που προβλέπονται στο παράπλευρο δίκτυο του κλειστού αυτοκινητοδρόμου.
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αδιανόητο και απογοητευτικό» το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το τμήμα των 4 χλμ. μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας, αποκλειστικής ευθύνης της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που προκαλεί και τα μποτιλιαρίσματα κάθε καλοκαίρι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορούμε, αντίθετα πρόσφατα καλέσαμε την ‘Εγνατία Οδό ΑΕ’ και επιμείναμε να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να περιοριστεί επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών. Καλώ την ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’ να παραδώσει άμεσα στην κυκλοφορία ένα τόσο μικρό έργο που όμως ταλαιπωρεί επί τρία χρόνια τους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

 

Omorfa Taxidia

 

περισσότερα
Back to top button