ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ντίνος Σαλαγιάννης: Νέοι στόχοι, αλλαγή νοοτροπίας και κάλεσμα στους νέους γουνοποιούς (βίντεο)

salagiannisntinos

Τους στόχους που θέτει για τον ένα χρόνο της προεδρίας του, μίλησε σε συνέντευξη τύπου ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών κ. Ντίνος Σαλαγιάννης

 

Η ομιλία του κ. Σαλαγιάννη:

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προηγούμενο πρόεδρο, όλα τα μέλη της Διοίκησης και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών που μου εμπιστεύτηκαν την προεδρία του ΣΕΓ για τους επόμενους 12 μήνες.  Εάν αναρωτιέται κανείς, ακόμη, γιατί αλλάζουμε πρόεδρο κάθε χρόνο στο ΣΕΓ,  είναι γιατί κανείς στο σύνδεσμό μας δεν κυνηγάει τίτλο ή καρέκλα.  Θέλουμε να πετύχουμε πολλούς στόχους και μπορείς να θυσιάσεις, κάθε φορά, μόνο τόσο χρόνο από την οικογένεια και την επιχείρηση σου.  Ο καθένας μας στο ΣΕΓ κατέχει απαιτητική θέση στην επιχείρηση του αλλά, όλοι μας νιώθουμε υποχρέωση να προσφέρουμε τα δυνατά μας για το καλό του κλάδου.

Ήρθε η σειρά μου και θέλω να βοηθήσω όπου μπορώ.

 

Το μήνυμα που θέλω να περάσω σε όλους στον κλάδο είναι πως η γούνα έχει ελπίδες και πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Βλέπω τις τελευταίες μέρες στο ιντερνέτ, οίκοι μόδας να προβάλουν γούνα στα καλοκαιρινά look!  Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αυξηθεί η παγκόσμια  κατανάλωση της γούνας, αλλά αυτήν την ευκαιρία ελάχιστοι θα την ερευνήσουν και θα την κοιτάξουν σοβαρά!

Επίσης, θέλω να καταλάβουμε όλοι μαζί πως ο μεγάλος ανταγωνισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.  Η Ελληνική γουνοποιία αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό της παγκόσμιας κατανάλωσης και έχει ψωμί για όλους.  Πρέπει να σταματήσουμε την αυτοκαταστροφή και να δουλέψουμε μαζί.  Ο πραγματικός ανταγωνισμός δεν είναι τι κάνει ο ένας εκεί και τι κάνει ο άλλος εδώ, έχει να κάνει με όλον τον κόσμο και με εκατοντάδες άλλα υφάσματα.

Η κατανάλωση της γούνας αλλάζει, και ακόμα κοιτάμε να αντιγράψουμε τον γείτονα!

 

Πως μπορεί να συνέλθει η ελληνική γούνα;

Όπως έχει δοθεί σε εμένα η ευκαιρία από τα μέλη του ΣΕΓ πιστεύω πως πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερους νέους γουναράδες.  Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά στη δουλειά και δεν έχουν φωνή.

Σε δύο εβδομάδες η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας οργανώνει μια ακόμη ημερίδα για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ελληνική γουνοποιία και να γίνουν προτάσεις.  Καλώ όλους τους νέους γουναράδες να έρθουν σε αυτήν την ημερίδα και να προτείνουν δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον κλάδο.  Ήλθε η ώρα για τους μεγαλύτερους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αφήσουν επιτέλους τους νέους να διεκδικήσουν το μέλλον τους.

Μια ελπίδα που είδα προχθές να γεννιέται, ήταν στο 5ο δημοτικό σχολείο,  εδώ δίπλα στα γραφεία του ΣΕΓ.  Είδα εντεκάχρονα παιδιά  να μιλούν για τη γούνα όπως κανένας άλλος τον τελευταίο καιρό.  Δημιούργησαν δικά τους προϊόντα και μιλούσαν με πάθος για την γούνα!  Χαίρομαι για τον ενθουσιασμό των παιδιών και θέλω να συνεχίσω τέτοιες θετικές δράσεις μαζί με τη βοήθεια όλων των φορέων.  Αυτή η δράση μπορεί να φέρει τη δημιουργικότητα και φαντασία που λείπει από πολλούς σήμερα.

Ο κλάδος πρέπει να αλλάξει.  Ούτε τα περισσότερα μαγαζιά στα νησιά θα βοηθήσουν ούτε η περισσότερη παρακαταθήκη στη Ρωσία.  Ο στόχος της προεδρίας μου είναι να ξεκινήσει αυτή η αλλαγή, να σκεφτούμε διαφορετικά. Υπάρχουν καινούργια προϊόντα, άλλοι τρόποι για προώθηση και πώληση. Πιστεύω ότι οι νέοι μπορούν να προσφέρουν λύσεις αρκεί να υπάρχει διάλογος και να δοθούν αυτές οι ευκαιρίες.

Επίσης, στη διάρκεια της προεδρίας μου, στόχος είναι να προβάλλουμε την ελληνική γουνοποιία όσο το  δυνατόν παρά πάνω.  Τις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης τις έχουμε ξεχάσει.  Ακόμη και στην Κίνα, που ο καταναλωτής θέλει ευρωπαϊκά προϊόντα, δεν έχουμε βρει τρόπο να σταθούμε.  Γνωρίζω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια χρονιά, που θα είμαι πρόεδρος, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου.

Για κάθε εξέλιξη θα ενημερώνουμε τα μέλη μας και όλους τους γουναράδες.

Ευχαριστώ.

Αναλυτικά στο βίντεο και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

https://www.youtube.com/watch?v=eubYn8d6ssk

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button