ΕκδηλώσειςΚαστοριά

1ο Μαθητικό Συνέδριο Καστοριάς: Μαθητές έτοιμοι για δράση και διάδραση – Τα παιδιά παρουσιάζουν οι μεγάλοι… σιωπούν» (ρεπορτάζ)

DSCF2359-480x384To πρώτο τους συνέδριο πραγματοποίησαν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Καστοριάς.
Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου στο παράρτημα ΤΕΙ Καστοριάς.
«Μαθητές έτοιμοι για δράση και διάδραση – Τα παιδιά παρουσιάζουν οι μεγάλοι… σιωπούν» ήταν το θέμα του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Καστοριάς.

Τα αμφιθέατρα του ΤΕΙ γέμισαν από τους μικρούς σύνεδρους οι οποίοι παρουσίασαν τα προγράμματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα σχολεία τους. Τα παιδιά επίσης συντόνιζαν τις συζητήσεις αλλά και κάλυπταν δημοσιογραφικά το γεγονός, αφού κάποια από αυτά είχαν επωμισθεί τον ρόλο του ρεπόρτερ.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη διοργάνωση αφορούσαν μεταξύ άλλων την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, ακόμη και το προσφυγικό.
Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήταν και οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς οι οποίοι παρουσίασαν εργασία με θέμα τον αυτισμό θέλοντας όπως είπαν να ευαισθητοποιήσουν «αρκετά άτομα να καταλάβουν ότι ο αυτισμός δεν είναι μια αρρώστια αλλά κάτι το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγάπη γιατί αυτά τα παιδιά χρειάζονται αγάπη».
«Τα παιδιά σήμερα προσομοιώνουνε μια πραγματική κατάσταση, βιώνουν μια κατάσταση ενός πραγματικού επιστημονικού συνεδρίου. Μέσα από τέτοιες βιωματικές δράσεις τα παιδιά μας θα γίνουν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, θα αποκτήσουν πρωτοβουλίες, αυτενέργειες και θα είναι ικανά στο μέλλον να παίρνουν μόνα τους τις αποφάσεις για τη ζωή τους», δήλωσε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς Δώρα Τελλίδου η οποία ήταν ένα από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

DSCF2365-667x500

Σχετικές δηλώσεις έκαναν και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Καστοριάς, Αγνή Τάτση και Κώστας Παγουνόπουλος, που εικονίζονται στη φωτογραφία μαζί με την κα Δώρα Τελλίδου.
Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και ευχή όλων είναι να επαναληφθεί και την επόμενη σχολική χρονιά και να καταστεί θεσμός για την περιοχή μας.

Ε.Ψ.

fonikastorias.gr

περισσότερα
Back to top button