Ελλάδα

Ελεύθερος ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

apofulakizetai-o-roupakiaso-dolofonos-tou-paulou-fussa_10.w_lΗ απoφυλάκιση του -καθ’ ομολογία δολοφόνου του Π. Φύσσα-Γιώργου Ρουπακιά είχε δρομολογηθεί με το υπ’ αριθμόν 260 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στα μέσα Φεβρουαρίου και συνοδεύεται από αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Αφενός, κατ´ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δυνατότητα μετάβασης  μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες των δικασίμων  του με αστυνομική συνοδεία. Αφετέρου, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Ρουπακιάς ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος  για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που παρέμενε φυλακισμένος, καθώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν ήδη αποφυλακιστεί.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας.
Η πλευρά του ωστόσο υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του σε ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής, ήταν «απλή υποστήριξη στο κόμμα».

 

Μία δίκη που καθυστέρησε να ξεκινήσει και έχει «κολλήσει»
Ο Γιώργος Ρουπακιάς που δολοφόνησε με μαχαίρι τον Π. Φύσσα το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, συμπληρώνει σήμερα, 18 Μαρτίου, 30 μήνες στην φυλακή, καθώς παρέμενε προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.Ο  Ρουπακιάς υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλόβαθμη θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας.
Σε βάρος του εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες, που ξεκίνησαν να μετρούν μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.
Η συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό, ήταν το τελευταίο από τα εμπόδια που επιβράδυναν τη διαδικασία, που ξεκίνησε ούτως ή άλλως με σημαντική καθυστέρηση.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη είχε αναφερθεί επιτακτικά στην ανάγκη διεξαγωγής της δίκης τόσο κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, όσο και με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΔΣΑ  Β. Αλεξανδρή τον Ιανουάριο, όπου ζητούσε να δοθεί άδεια εξαίρεσης στους δικηγόρους από την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να μην διακοπεί η δίκη και να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

 

περισσότερα
Back to top button