ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριά

Β’ Εθνική – Βορράς: Στον αστερισμό των μπαράζ (φωτο)

Β\' Εθνική (Βορράς): Στον «αστερισμό»... των μπαράζ! (pics)

“Δυνατά αουτσάιντερ” Καστοριά και Άργος – Το απόλυτο φαβορί, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και άφησε τους υπόλοιπους να «σφάζονται» για το ποιος… θα επιβιώσει

Ραφαήλ Αλαγάς

 

Ο Αίολος Αστακού, έχοντας πραγματοποιήσει ένα ονειρεμένο 19-0 που τον διατηρεί ως τη μοναδική αήττητη ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, έχει ήδη εξασφαλίσει ουσιαστικά, την άνοδό του στην Α2 και το μόνο που του απομένει, είναι να την επικυρώσει βαθμολογικά στις επόμενες εβδομάδες. 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε, η απόστασή του με τη δεύτερη ΑΕΛ είναι στις τέσσερις νίκες και η κατάσταση δε μοιάζει αναστρέψιμη, αφού ακόμη κι αν υποστεί αρνητικά αποτελέσματα μελλοντικά η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού, η αστάθεια των υπόλοιπων ομάδων δε θα έπειθε, ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανή απειλή.

aiolos-panigiriki-ael

Οι Λαρισαίοι… και ο Λαγκαδάς

Αυτή ακριβώς η αστάθεια, είναι εκείνη που «φουντώνει» το ενδιαφέρον για τρεις θέσεις. Αρχικά τη δεύτερη, η οποία οδηγεί σε μπαρράζ με τη δεύτερη ομάδα του Νότου και την, ως εκ τούτου, διεκδίκηση του τρίτου εισιτηρίου που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Εκεί, μετά τις εξελίξεις της 21ης αγωνιστικής, η ΑΕΛ έχει πια ένα δυνατό προβάδισμα απέναντι στον συμπολίτη ΓΣΛ. Όχι απλά έχει δύο νίκες παραπάνω, αλλά έχει πραγματοποιήσει και το ρεπό της, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να αφήσει αρκετά μακριά της τον Γυμναστικό, απέναντι στον οποίο μάλιστα μετρά ένα σπουδαίο «διπλό» στο τέλος του πρώτου γύρου.

gsl-ael-diekdikisi

Δεν πρέπει κανείς, πάντως, να ξεγράψει τον Ερμή Λαγκαδά. Το συγκρότημα του Βασίλη Αγγέλη, αν και έμεινε αρκετά πίσω στις πρώτες αγωνιστικές, έχει βρει τα πατήματά του και έφτασε στις νίκες τον ΓΣΛ, έχοντας επίσης κάνει το ρεπό του. Απέχει δύο νίκες από την ΑΕΛ και την υποδέχεται αυτή την Κυριακή (13/3), με σκοπό να την πλησιάσει, ενώ την ίδια ώρα ο ΓΣΛ θα φιλοξενεί τους τελευταίους της βαθμολογίας Τιτάνες Παλαμά. Με νίκη της ΑΕΛ, βέβαια, το τοπίο αρχίζει να γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο και η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου θα έχει την pole position. Σε περίπτωση ταυτόχρονων νικών του Ερμή και του Γυμναστικού, δεν πρέπει τίποτα να αποκλειστεί στη συνέχεια. Ακόμη και σε αυτό το ενδεχόμενο, βέβαια, η ΑΕΛ θα έχει τον πρώτο λόγο. Καθοριστικό ρόλο στη «μάχη» μεταξύ των τριών, θα παίξουν οι διαφορές που θα προκύψουν από τους επαναληπτικούς τους αγώνες. Στον πρώτο γύρο, η ΑΕΛ έχει κερδίσει Ερμή και ΓΣΛ και η πρώτη της μεγάλη πρόκληση έρχεται σε 6 μέρες.

lagkadas-efkarpia-fasi

Τέσσερις που μπορούν να κάνουν τη «ζημιά»

Οι τρεις αυτές ομάδες, συμπληρώνουν το πρώτο «καρέ», όπερ σημαίνει ότι διατηρούν το ρόλο του φαβορί, τόσο για τη δεύτερη θέση όσο και για τις επόμενες δύο, που θα οδηγήσουν σίγουρα σε μπαρράζ με τις αντίστοιχες του Νότου, αφού η… ιστορία με τις ανακατατάξεις μπορεί να αποβεί ευνοϊκή στο τέλος. Υπάρχουν, ωστόσο, και τα λεγόμενα «δυαντά αουτσάιντερ». Σε αυτά μετράμε 4 ομάδες, με τις δύο ομάδες της Καστοριάς (Άργος Ορεστικό, Καστοριά), το Στρατώνι και το Αγρίνιο, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση δύο νικών από τον Ερμή Λαγκαδά και τον ΓΣΛ. Μειονεκτούν, αλλά δεν παύουν να ελπίζουν, καθώς μια ήττα του Ερμή από την ΑΕΛ θα είναι το ιδανικό «δώρο» για να τον πλησιάσουν στην τέταρτη θέση. Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι καμία από τις τέσσερις αυτές ομάδες, δεν τον έχει αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο, με τον Ερμή πάντως να υποδέχεται τις τρεις και να έχει να επισκεφθεί μόνο το Ορεστικό.

Μέχρι τώρα, βέβαια, η κοινή προσπάθεια για τη διεκδίκηση της εισόδου στην τετράδα έχει αποδειχθεί μια διαδικασία «αλληλοεξόντωσης» μεταξύ των προαναφερθέντων συλλόγων που τη δεδομένη στιγμή έχουν το «ντεσαβαντάζ». Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις διαφορές μεταξύ των ομάδων που έχουν αναμετρηθεί δις, υπάρχει σκορ 1-1. Μοναδική ομάδα που μετρά υπέρ της ένα 2-0, είναι το Στρατώνι, αλλά απέναντι στον ΓΣΛ και αυτός είναι ίσως ένας ενδιαφέρων «αστερίσκος».

Όσον αφορά τις «ισοπαλίες», τη δεδομένη στιγμή προηγείται το Άργος Ορεστικό, το οποίο έχει υπέρ του τόσο ενδεχόμενη ισοβαθμία κόντρα στο Στρατώνι όσο και απέναντι στην Καστοριά, την οποία κέρδισε με διαφορά 20 πόντων χθες (6/3). Επίσης, έχει κερδίσει το Αγρίνιο με +2 (70-68), με το οποίο θα παίξει στην τελευταία αγωνιστική. Αναφορικά με την τετράδα, έχει μια διαφορά πέντε πόντων μόλις να διαχειριστεί απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά, έχει κερδίσει με +3 την ΑΕΛ, αλλά μετρά δύο ήττες από τον ΓΣΛ.

Aiolos-astakou-argos-orestiko-fasi

Το Στρατώνι, από την πλευρά του, μετά τις δύο νίκες με τον ΓΣΛ, μετρά υπέρ του την ισοβαθμία με το Αγρίνιο, ενώ αυτή την Κυριακή ταξιδεύει στην Καστοριά, έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς με την ομώνυμη ομάδα, με το «ισχνό» +2. Οι ήττες με διαφορές 15 και 6 πόντων, από Ερμή Λαγκαδά και ΑΕΛ αντίστοιχα, ίσως να αποτελέσουν ανασταλτικούς παράγοντες σε «όνειρα» για τετράδα.

agrinio-stratoni-premiera

Η Καστοριά, μπορεί να έχει χαμένη τη διαφορά με το Άργος Ορεστικό, αλλά έχει υπέρ της, τόσο τη διαφορά με το Αγρίνιο όσο κι εκείνη με την ΑΕΛ, έχοντας να υποδεχθεί το Στρατώνι για την 22η αγωνιστική, για να ανατρέψει διαφορά δύο πόντων. Ενδεχόμενες 3 υπέρ της ισοβαθμίες, θα ήταν ένα καλός απολογισμός την προσεχή Κυριακή, μιας και κόντρα σε ΓΣΛ και Ερμή Λαγκαδά η κατάσταση δυσκολεύει, αφού έχει χάσει και από τις δύο αυτές ομάδες στο «Δημήτρης Διαμαντίδης».

aiolos-kastoria

Το Αγρίνιο, πάντως, μοιάζει να βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση. Έχει χαμένες τις ισοβαθμίες με Στρατώνι, ΓΣΛ και Καστοριά, ενώ θα χρειαστεί την τελευταία αγωνιστική να ξεπεράσει διαφορά δύο πόντων, κόντρα στο Άργος Ορεστικό. Θετικό σημείο, είναι η νίκη με διαφορά πέντε πόντων επί του Ερμή στον πρώτο γύρο, αλλά η ήττα με -15 στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ, προσθέτει άλλο ένα «αγκάθι» στο σύνολο του Χρήστου Μυριούνη.

agrinio-gsl-fasi

basketblog.gr

 

περισσότερα
Back to top button