Ελλάδα

Τι θα σας συμβεί αν σταματήσετε να φοράτε τακούνια (εικόνες)

logoi-psilotakouna-708Τα τακούνια είναι το σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας. Ωστόσο, όση αυτοπεποίθηση και σέξι νιώθουν οι γυναίκες επάνω σε αυτά άλλο τόσο πονάνε.

«Οσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά», τονίζει ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών Μανόλο Μπάνικ, είναι όμως έτσι; Τι θα γινόταν αν αποχωριζόσασταν τα ψηλοτάκουνα και κατεβαίνατε μερικούς πόντους πιο κάτω, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ;

Τα πόδια σας θα πονάνε

Τουλάχιστον προσωρινά. Φορώντας τακούνια οι τένοντες σας επιμηκύνονται, όποτε θα χρειαστούν μερικούς μήνες μέχρι να επανέλθουν στο κανονικό τους μήκος. Μέχρι τότε θα αισθάνεστε μια δυσφορία στις φτέρνες σας, αλλά θα υποχωρήσει.

Ο πόνος στην πλάτη θα σας περάσει

Το έξτρα ύψος που σας δίνουν τα ψηλοτάκουνα, προκαλεί πόνο στην πλάτη σας, καθώς η λεκάνη σας μετατοπίζεται προς τα πίσω. Αυτό ασκεί πίεση στην οσφυική περιοχή της σπονδυλικής σας στήλης, η οποία ευθύνεται για την πόνο χαμηλά στην πλάτη σας.

Τα δάχτυλα των ποδιών σας θα δείχνουν καλύτερα

Οι μυτερές γόβες δημιουργούν προβλήματα στα πόδια με τους ενοχλητικούς κάλους να κάνουν την εμφάνισή τους και την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών να είναι γεγονός. Είναι, λοιπόν, φυσικό, όταν αρχίσετε και απομακρύνεστε από την ιδέα των τακουνιών, αυτά τα προβλήματα να περιοριστούν.

Η ισορροπία σας θα βελτιωθεί

Μελέτη του 2015 διαπίστωσε πως η συνεχής χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία μεταξύ των μυών, που στηρίζουν τους αστραγάλους. Τα flats, από την άλλη πλευρά, μπορούν να βοηθήσουν στη σταθερότητα και την προώθηση καλύτερης ισορροπίας.

Το συμπέρασμα

Δεν χρειάζεται να βγάλετε από τη ζωή σας τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, απλά απολαύστε τα με μέτρο και φορέστε τα μόνο εκεί που είναι αναγκαία. Για καλό και κακό, ας έχετε ένα ζευγάρι μπαλαρίνες στο αυτοκίνητο!

iefimerida.gr

 

περισσότερα
Back to top button