Ελλάδα

Κανένας Ντι Κάπριο. Όταν ο Ξανθόπουλος τα έβαζε με την αρκούδα 47 χρόνια πριν (βίντεο)

arkoudiarisΗ Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου είναι η πρώτη ταινία που ανέδειξε τις μάχες με τις αρκούδες στο κινηματογραφικό “πανί”. Ακούς Λεονάρντο; Δείτε την περίφημη σκηνή του Νίκου Ξανθόπουλου 

“Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου” είναι ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Απόστολου Τεγόπουλου, παραγωγής Κλακ Φιλμ. Και είναι η ταινία που μας έμαθε τι πάει να πει μάχη με την αρκούδα, 47 χρόνια πριν την αναμενόμενη βράβευση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

AdTech Ad

Η σεκάνς με την αρκούδα που επιτίθεται στον Νίκο Ξανθόπουλο, έχει μείνει στην δική μας κινηματογραφική ιστορία. Η αρκούδα ήταν στην πραγματικότητα ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος. Στο ίδιο έργο παρουσιάζεται μια αληθινή αρκούδα, η οποία χορεύει στους ρυθμούς του ντεφιού ενός περιπλανώμενου μουσικού, που έχει πάθει αμνησία και διαμένει στην Τουρκία.

Η περίφημη σεκάνς. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

Στην επίμαχη σκηνή της “Επιστροφής” του Ιναρίτου, η αρκούδα επιτίθεται στον πρωταγωνιστή, προσπαθώντας να προστατέψει τα μικρά της. Όπως αποκάλυψε ο βραβευμένος για δεύτερη συνεχή χρονιά σκηνοθέτης, για τη σκηνή χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, έρευνα και συνεχείς επαναλήψεις. Ο 52χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης σε πρώτο στάδιο μελέτησε πάνω από 100 βίντεο με επιθέσεις αρκούδων στο YouTube.

Γατάκι Ντι Κάπριο…

news247.gr

περισσότερα
Back to top button