Καστοριά

Καστοριά: Παρατηρητήριο του πολίτη από τους ΕΝ ΔΗΜΟ

endimo

Οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. δημιουργούν ένα παρατηρητήριο που θα σας δώσει μια άλλη εικόνα του δήμου. Η στατιστική γίνεται ανθρώπινη και βάζει στόχους για μια καλύτερη καθημερινότητα.

 

Το παρατηρητήριο των ΕΝ.ΔΗΜΟ. φιλοδοξεί να παρουσιάζει την κατάσταση του Δήμου Καστοριάς, μέσα από την συλλογή στατιστικών δεδομένων, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα σε διάφορα επίπεδα. Παράλληλα θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις δομές του δήμου, ώστε να παρουσιάζονται εποπτικά διάφορα στοιχεία του και να υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε πόρους,κοινωνικά ζητήματα,διαφάνεια κλπ, αλλά ακόμα και να ασκείται με μεγαλύτερη σαφήνεια πολιτική κατεύθυνση.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ο “δείκτης ανακύκλωσης” ορίζεται ως ο λόγος των σύμμεικτων απορριμμάτων προς τα ανακυκλώσιμα.
Όσο μικρότερος είναι δείκτης, τόσο καλύτερα πάει η ανακύκλωση σε σχέση με τα σύμμεικτα απορρίμματα. Δηλαδή μας λέει αν ανακυκλώνουμε περισσότερο ή αν απορρίπτουμε τα σκουπίδια μας χωρίς να τα διαχωρίζουμε στους πράσινους κάδους.
Ο οριζόντιος άξονας είναι ο μήνας (1=Γενάρης,2 =Φεβρουάρης κλπ) και ο κάθετος άξονας τα κιλά ανά κατηγορία απορριμμάτων
(εξαιρείται ο δείκτης ανακύκλωσης, ο οποίος είναι απλά ένας στρογγυλοποιημένος ακέραιος αριθμός)

Αν κάνετε κλίκ στο υπόμνημα πάνω στα χρώματα εμφανίζεται ή εξαφανίζεται η ανάλογη καμπύλη.
Επειδή τα σύμμεικτα απορρίμματα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα ανακυκλώσιμα προς το παρόν, εξαφανίστε την καμπύλη τους, για να δείτε με μεγαλύτερη ευκρίνεια τις διακυμάνσεις στις ποσότητες των απορριμμάτων και τον “δείκτη της ανακύκλωσης”

Σκοπός της παρουσίασης αυτών των διαγραμμάτων είναι και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να διαχωρίζουν και να ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους. Όσο μικρότερος είναι ο δείκτης τόσο περισσότερο ανακυκλώνουμε.
Η ανακύκλωση έχει και έμμεσο οικονομικό κέρδος, αφού όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε, τόσο λιγότερα δημοτικά τέλη πληρώνουμε. Άρα η ανακύκλωση μειώνει και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όπου είναι ενσωματωμένα τα δημοτικά τέλη…
Δεν έχουμε καμιά δικαιολογία λοιπόν να μην ανακυκλώνουμε.

Βάζουμε ένα στόχο:
Ας μηδενίσουμε τον δείκτη ανακύκλωσης το 2016!

Διαγραμμα δεικτη ανακυκλωσης (Ιαν-Σεπ)

Διαγραμμα δεικτη ανακυκλωσης

Αναλογια συμμεικτων-ανακυκλωσιμων απορριμματων (2015)

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Ο χάρτης “Δείξε μας το Πρόβλημα” στον οποίο καταγράφουμε τα προβλήματα που αναφέρετε.

Δεν μπορείτε απ’ ευθείας να σημειώσετε στον χάρτη ακόμα, αλλά μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο [email protected] ένα screenshot με μια περιγραφή και να την ενσωματώσουμε στον χάρτη.

Η λήψη ενός στιγμιότυπου της οθόνης είναι σχετικά απλή:
1.Πατήστε το κουμπί PrintScreen (συνήθως βρίσκεται δίπλα στο F12). Αυτό ήταν! Αντιγράψατε ένα στιγμιότυπο στη μνήμη του υπολογιστή.

2. Ανοίξτε τη “ζωγραφική” και κάντε επικόλληση.
Η εικόνα που φωτογραφίσατε με το printscreen θα εμφανιστεί. Τώρα με το πινέλο κάντε μια τελεία στο σημείο στο οποίο θέλετε να αναφερθείτε και σώστε (save as) την εικόνα στον υπολογιστή σας (κατα προτίμηση με επέκταση jpg).

3. Στείλτε μας την εικόνα με την περιγραφή του προβλήματος στο παραπάνω e-mail ([email protected])

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!
Όταν ο δήμος επιλύσει το πρόβλημα που αναφέρατε, κάποια στιγμή ενημερώστε μας ώστε να επικαιροποιήσουμε τον χάρτη…

 

ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

paratiritirio-endimo.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button