Ελλάδα

Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου του πατέρα του Κωστή Πολύζου

ImageHandlerΞεκίνησαν οι διαδικασίες διερεύνησης των πραγματικών αιτιών θανάτου του Γεώργιου Πολύζου, πατέρα του Κωστή Πολύζου και πρώην συζύγου της κατηγορούμενης για τη δολοφονία του γιού τους, Δέσποινας Κουτσέγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, οι συγγενείς του Γεώργιου Πολύζου μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Αθανάσιου Τέλλιου και του τεχνικού συμβούλου, ιατροδικαστή Αναστάσιου Θεοδωρίδη, ζήτησαν να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον πατέρα του Κωστή Πολύζου, Γεώργιο πριν 19 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τον θάνατο του Γεώργιου Πολύζου, το αίτημα των συγγενών του δεν είναι καθόλου παράξενο δεδομένων των πρόσφατων αποκαλύψεων της αστυνομίας που στην κυριολεξία «καίνε» την Κουτσέγκου, φωτογραφίζοντας εκείνη και τον δεύτερο σύζυγο σύζυγό της ως τους δράστες της ειδεχθούς δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου, πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο της δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ήταν η «επικαρπία» δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο 23χρονος. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή.

Σύμφωνα δε με πρόσφατο δημοσίευμα της Espresso, πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι δεν ήταν μόνο το δάνειο των 250.000 που προκαλούσε ανησυχία στον άτυχο νεαρό. Η μητέρα και ο πατριός του είχαν καταφέρει να τον χρεώσουν με πολλά χρήματα και εκείνος είχε εκφράσει τους φόβους του σε μάρτυρα που έχει καταθέσει για τη συνομιλία που είχε μαζί του. Όπως αναφέρει, ο Κωστής Πολύζος του έλεγε τα εξής: «Οι τράπεζες με κυνηγάνε, η εφορία, χρωστάω ΦΠΑ και η μάνα μου λέει ότι δεν χρωστάω τίποτα. Ποιος μου λέει ψέμματα. Η μητέρα μου;».

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου κρίθηκαν προφυλακιστέοι έπειτα από την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης. Ωστόσο, η ψυχρή και αδιάφορη στάση της μητέρας αλλά και του πατριού μετά τη σύλληψή τους καθώς και τα νέα στοιχεία για τις συνθήκες του εγκλήματος έχουν κινήσει υποψίες στους συγγενείς της οικογένειας ότι η εγκληματική δράση της Κουτσέγκου μπορεί να είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα από το 2011, με τη δολοφονία του πρώην συζύγου της.

Ο ξαφνικός θάνατος του 42χρονου Γιώργου Πολύζου, πατέρα του Κωστή, από καρδιά, αποτελεί μυστήριο για την οικογένεια του. Ο φάκελος του ανοίγει για να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του και γιατί δεν έγινε νεκροτομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός επιστήμονας και πραγματογνώμονας κ. Γιώργος Φιτσιάλος είχε μιλήσει πρόσφατα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», με αντικείμενο τη συγκεκριμένη υπόθεση, για μία σύγχρονη μέθοδο που μπορεί να δώσει στοιχεία για τα ακριβή αίτια θανάτου του ακόμα και δέκα εννέα χρόνια μετά.

‘Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Εάν τα οστά είναι καλοδιατηρημένα μπορούμε να κάνουμε ένα πλήρες τοξικολογικό προφίλ και να βρούμε τις πιθανές ουσίες που του είχαν χορηγηθεί εκείνη την περίοδο. Τότε δεν υπήρχαν υποψίες για περαιτέρω έρευνα. Τώρα η οικογένεια μπορεί να πάρει τις απαντήσεις που θέλει»

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button