ΚαστοριάΠρόσωπα

Η κασέτα της Χαριτίνης Αναστασιάδου

Charitini

Η μουσική είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που δεν αλλοιώνεται από τυπικότητες. Στις ‘Κασέτες της Δυτικής Μακεδονίας’ χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο για να γνωρίσουμε τους μουσικούς μας, και να μάθουμε – ή, καλύτερα, να ακούσουμε – ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς. Αυτόν το μήνα ακούμε την κασέτα που μας έφτιαξε η Χαριτίνη Αναστασιάδου, μουσικός και τραγουδίστρια γενικότερα, η φωνή του συγκροτήματος Scars of Tears ειδικότερα.

Musica Humana ονομάζεται η μουσική έκφραση της προσωπικότητας κάποιου, αλλά και της εποχής του. Κάπως έτσι περιγράφεται και η σχέση που έχει η Χαριτίνη Αναστασιάδου με τη μουσική, μέσω της οποίας εκφράζεται συναισθηματικά, αναβιώνει και αναδομεί σημαντικές προσωπικές της στιγμές και σχέσεις.

Όλα άρχισαν με ροκ, και συγκεκριμένα με το ‘Ατλαντίς’ των Ξύλινων Σπαθιών. “Ξεκίνησα να ακούω κι εγώ σαν όλα τα παιδιά ελληνικό ροκ και η αρχή της γνωριμίας ήταν με αυτό το κομμάτι, το οποίο έπαιζε το πρώτο μου συγκρότημα τότε και λεγόντουσαν ‘Χαμένη Ατλαντίς’”. Λίγο αργότερα, ο Curt Cobain θα γινόταν ο πρώτος μουσικός που θα θαύμαζε, κάτι που συνέβη ακαριαία μόλις άκουσε το ‘My girl’ των Nirvana. “Ένας φίλος κάποτε μου έβαλε να ακούσω αυτόν τον ταλαντούχο άνθρωπο που δημιούργησε αυτό το είδος και από εκείνη τη στιγμή τον είχα ερωτευτεί. Ναι κι εγώ σαν τα περισσότερα κοριτσάκια εκείνη την περίοδο ήμουν τρελή fan και έχω απομονώσει το συγκεκριμένο κομμάτι. Μου θυμίζει πάρα πολλά!”.

Ακούγοντας το ‘I will always love you’ της Whitney Houston σε ηλικία 16 ετών “ήθελα να δουλέψω τη φωνή μου και να βγάλω αυτό το υπέροχο feeling που ήθελα να δώσω στη μουσική”, ενώ η επιθυμία αυτή έγινε ακόμη πιο έντονη με το ‘Beautiful’ της Christina Aguilera, μέσα από το οποίο “μου ήρθε η δύναμη και η θέληση να ξεκινήσω να τραγουδάω και να γίνομαι καλύτερη σαν άνθρωπος”.

Μαζί με τις πρώτες αγάπες, αλλά και απογοητεύσεις, μπήκε στο repeat το ‘Κάτι πιο μικρό απ’ το τίποτα’ του συγκροτήματος Μάσκες. Λόγω στίχων, μπήκε στο repeat το ‘Chop Suey’ των System of a Down, λόγω διαχρονικότητας το ‘Otherside’ των Red Hot Chili Peppers, ενώ λόγω απώλειας το ‘Memories’ των Within Temptation. “Αυτό το κομμάτι είναι καρφωμένο μέσα στην καρδιά μου να μου θυμίζει ένα συγκεκριμένο άτομο που έφυγε από τη ζωή μου πολύ γρήγορα και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να ζω και να το έχω σαν άγγελό μου”.

Τα τελευταία χρόνια, δύο είναι τα τραγούδια που την έχουν επηρεάσει περισσότερο. Πρώτον, το ‘Bring me to Life’ των Evanescence. “Όταν άκουσα πρώτη φορά αυτό το κομμάτι έγινε μία τρομερή έκρηξη στο μυαλό μου γιατί ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τέτοιου είδους γυναικεία φωνητικά με παραμόρφωση και έκρηξη σε ένα κομμάτι. Έλιωσα ολόκληρο το album άπειρες φορές και έμαθα τα πάντα απ’ έξω. Άρχισα να γνωρίζω αυτό το είδος μουσικής και να θέλω να το ακούω παντού”. Το δεύτερο κομμάτι, το οποίο “ήταν το κόλλημά μου τα τρία τελευταία χρόνια”, είναι το ‘July’ των Katatonia. “Λατρεμένη μπάντα και τρομερά feelings. Mου δίνουν δύναμη να θέλω να τραγουδάω και να προσπαθώ μέσα από αυτό να γίνομαι καλύτερη”

 

thewholecow.net

 

 

περισσότερα
Back to top button