ΕλλάδαΚαστοριά

Σοκολατένια καρυδόπιτα

sokolatenia-karudopitaΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

180 βαθμ. 30΄- 40΄λεπτά ψήσημο
Υλικά 34-36 Νο ταψί

8 αυγά
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο καρύδια χοντροκομμένα
1 νεροπότηρο φρυγανιά
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
1/3 του ποτηριού γάλα
χυμό από μισό λεμόνι
4 κ.σ. κακάο
μία τσιμπιά γαρύφαλλο

Σιρόπι: 5΄λεπτά

1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
ξύλο κανέλα
1 κ.σ. κονιάκ

Σός
250 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Ζεματάς την κρέμα ή το εβαπορέ, και το ρίχνεις στα κομμάτια της κουβερτούρας, ανακατώνεις μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και περιλούζεις την καρυδόπιτα αφου ψηθεί, σιροπιαστεί και έχει αρχίσει να κρυώνει.

Εκτέλεση
Χτυπάς χώρια το ασπράδι και το βάζεις στην άκρη για να το προσθέσεις στο τέλος.
Χτυπάς στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά προσθέτεις τα υλικά του πιάτου.
Σε ένα πιάτο έχεις ανακατώσει : καρύδια, φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο,κακάο, και τα προσθέτεις στα αυγά, συγχρόνως ρίχνεις και το γάλα με το λεμόνι, τα ανακατώνεις με την σπάτουλα, τέλος βάζεις τα χτυπημένα ασπράδια, τα ανακατώνεις όλα μαζί με την σπάτουλα και ρίχνεις το υλικό στο βουτυρωμένο ταψί.Το γλυκό είναι έτοιμο για τον φούρνο.
Αφού ψηθεί και κρυώσει ρίχνεις το ζεματιστό σιρόπι….και στην συνέχεια την σός.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δέν υπάρχουν ώρες του Θεού και ώρες δικές μας.
Όπως στεκόμαστε μπροστά στον Θεό, με σεβασμό, ταπείνωση, σιωπή, σεμνότητα, κοσμιότητα, έτσι θα πρέπει να είμαστε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button