• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Σοκολατένια καρυδόπιτα

by user / Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 / Published in Ελλάδα, Καστοριά

sokolatenia-karudopitaΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

180 βαθμ. 30΄- 40΄λεπτά ψήσημο
Υλικά 34-36 Νο ταψί

8 αυγά
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο καρύδια χοντροκομμένα
1 νεροπότηρο φρυγανιά
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
1/3 του ποτηριού γάλα
χυμό από μισό λεμόνι
4 κ.σ. κακάο
μία τσιμπιά γαρύφαλλο

Σιρόπι: 5΄λεπτά

1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
ξύλο κανέλα
1 κ.σ. κονιάκ

Σός
250 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Ζεματάς την κρέμα ή το εβαπορέ, και το ρίχνεις στα κομμάτια της κουβερτούρας, ανακατώνεις μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και περιλούζεις την καρυδόπιτα αφου ψηθεί, σιροπιαστεί και έχει αρχίσει να κρυώνει.

Εκτέλεση
Χτυπάς χώρια το ασπράδι και το βάζεις στην άκρη για να το προσθέσεις στο τέλος.
Χτυπάς στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά προσθέτεις τα υλικά του πιάτου.
Σε ένα πιάτο έχεις ανακατώσει : καρύδια, φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο,κακάο, και τα προσθέτεις στα αυγά, συγχρόνως ρίχνεις και το γάλα με το λεμόνι, τα ανακατώνεις με την σπάτουλα, τέλος βάζεις τα χτυπημένα ασπράδια, τα ανακατώνεις όλα μαζί με την σπάτουλα και ρίχνεις το υλικό στο βουτυρωμένο ταψί.Το γλυκό είναι έτοιμο για τον φούρνο.
Αφού ψηθεί και κρυώσει ρίχνεις το ζεματιστό σιρόπι….και στην συνέχεια την σός.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δέν υπάρχουν ώρες του Θεού και ώρες δικές μας.
Όπως στεκόμαστε μπροστά στον Θεό, με σεβασμό, ταπείνωση, σιωπή, σεμνότητα, κοσμιότητα, έτσι θα πρέπει να είμαστε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

  • Tweet
Tagged under: Σοκολατένια καρυδόπιτα, ΣΥΝΤΑΓΗ

About user

What you can read next

Πέντε μυστικά διατροφής για να καταπολεμήσετε τις ιώσεις και τη γρίπη
Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας: Ο αρχαιότερος πολιτιστικός θεσμός της χώρας
Δροσερή σπιτική λεμονάδα

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP