ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Δρόμος του Σικάγο πήρε το όνομα του Καστοριανού Νίκου Μιρκόπουλου

6787654

Ο Δήμος του Σικάγο, σε μια σεμνή τελετή, έδωσε σε δρόμο του το όνομα του αείμνηστου Καστοριανού επιχειρηματία Νίκου Μιρκόπουλου, ιδρυτή των κινηματογραφικών στούντιο Cinespace Film Studios, τιμώντας τον για την προσφορά του στην 7η τέχνη.  

Ο Νίκος Μιρκόπουλος γεννήθηκε στο  Καλοχώρι Καστοριάς  το 1942. Το 1967 έφυγε, αναζητώντας την τύχη του στον Καναδά. Στην αρχή εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος – εργολάβος σε καναδικά αεροδρόμια, αλλά στη συνέχεια μαζί με τα αδέρφια του με πείσμα, επιμονή και πολλή δουλειά κατάφεραν πολλά!

Ο Νικ Μιρκόπουλος, όπως έγινε γνωστός και καταξιώθηκε στον επιχειρηματικό κόσμο, ήταν ιδιοκτήτης της «Cine Space Film Studios Toronto» και της «Cine Space Chicago», της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και διαφημιστικών, που συνεργάζεται με τις σημαντικότερες εταιρείες του Χόλιγουντ, όπως τις «Paramount», «Fox», «Walt Disney», «Warner Bros» και πολλές ακόμα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των κινηματογραφικών τους παραγωγών.

Έφυγε από τη ζωή  το 2013, ενώ σχεδίαζε να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Family members of the late Nick Mirkopoulos, founder of Cinespace Film Studios, celebrate the City of Chicago's street dedication in Nick's honour on Thursday, October 22nd, 2015, on the Cinespace Chicago studio campus. (PRNewsFoto/Cinespace Film Studios Inc.)
Τα μέλη της οικογένειας Μιρκόπουλου  γιορτάζουν την ονομασία του δρόμου του Σικάγο, προς τιμήν του Νίκου Μιρκόπουλου, έξω από τις εγκαταστάσεις των Cinespace Chicago Studios

“Ο Νίκος Μιρκόπουλος είχε όραμα για την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή στην πόλη του Σικάγο και του οφείλουμε πολλά. Η ονομασία του δρόμου είναι ένας μικρός φόρος τιμής για ό,τι έχει προσφέρει στον τόπο “, δηλωσε ο αντιδήμαρχος Steve Koch

Στην τελετή παρέστη όλη η οικογένεια Μιρκόπουλου με πρωτοστατούντα τον ανιψιό του Alex Pissios, πρόεδρο των Cinespace Film Studios, που αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντα θείου του.

 

Δείτε ακόμα:

«Έφυγε» ο Καστοριανός παραγωγός του κινηματογράφου Νίκος Μιρκόπουλος

4521
 

 

 

περισσότερα
Back to top button