Υλικά συνταγής
- καταΐφι: 1 πακέτο (500 γρ.)
- γραβιέρα Κρήτης: 400 γρ.
- φέτα: 200 γρ.
- κασέρι: 200 γρ.
- βούτυρο: 250 γρ.
- παστουρμάς: 200 γρ., ψιλοκομμένος
- μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
- αυγά: 6
- γάλα εβαπορέ: 1 κουτί μεγάλο, αραιωμένο με 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα, τη φέτα και το κασέρι. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό και τον παστουρμά.
- Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανοίγετε με τα δάχτυλα το φύλλο καταΐφι (το ξαίνετε) μέχρι να απλωθεί καλά και τοποθετείτε το μισό από αυτό στο πυρέξ.
- Σκορπίζετε πάνω στο καταΐφι το μείγμα των τυριών- παστουρμά, φροντίζοντας να πάει πάντου. Καλύπτετε την επιφάνεια της γέμισης με το υπολοιπο φύλλο. Ζεσταίνεται το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι και περιχύνετε την πίτα.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και ρίχνετε το μείγμα, κουταλιά – κουταλιά, σε ολόκληρη της επιφάνεια της παστουρμαδόπιτας. Την ψήνετε στους 200° C, 40′ μέχρι να ροδίσει.