Υλικά συνταγής
- φιλέτα κοτόπουλου: 6 από το στήθος, χωρίς πέτσα και κόκαλο
- κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
- μανιτάρια: 150 γρ. κομμένα σε φετάκια
- μανιτάρια πλευρότους ή πορτσίνι: 100 γρ.
- πράσα: 2 κομμένα σε ροδέλες
- βούτυρο: 3 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδι φρέσκo: 1 ψιλοκομμένο
- μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- κρασί λευκό: 150ml
- κρέμα γάλακτος: 150ml
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- κεφαλογραβιέρα: 60 γρ. φρεσκοτριμμένη
- πουρές: έτοιμος ή σπιτικός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε ελαφρά με κορν φλάουρ. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους.
- Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια, τα πράσα και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι τα υγρά τους να εξατμισθούν. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και προσθέτετε το κρασί.
- Βράζετε πάλι μέχρι να εξατμισθεί το κρασί και προσθέτετε στο τέλος την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και το τυρί. Ανακατεύετε καλά. Προς το τέλος βάζετε μέσα στη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλου για να πάρουν γεύση. Σερβίρετε με πουρέ.
Mix & Match
Γευστικό, πλούσιο φαγητό, με μέτριας έντασης, ζεστά αρώματα. Το κρασί που θα διαλέξουμε πρέπει να είναι όξινο, ώστε να κοντράρει το κρεμώδες του πιάτου, με ικανοποιητικό όγκο και μέτρια αρώματα που δεν θα καπελώσουν τα αρώματα του φαγητού. Διαλέγουμε μια κεφαλλονίτικη Ρομπόλα, που πίνεται φρέσκια κι αρκετά δροσερή.