Υλικά συνταγής
- ταλιατέλες: 500 γρ.
- μανιτάρια: 300 γρ. (πορτσίνι ή πλευρότους), κομμένα σε φέτες
- κρεμμύδια: 2 – 3 χοντροκομμένα
- βούτυρο: 50 γρ. (προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ελαιόλαδο)
- ελαιόλαδο: 2 κουταλίες της σούπας
- γούστερ σος: 2 κουταλίες της σούπας (προαιρετικά)
- ντοματοχυμός: 2/3 φλιτζανιού
- πιπεριές Φλωρίνης: κονσέρβας, 2-3 στραγγισμένες και χοντροκομμένες
- πεκορίνο: 200 γρ. τριμμένο
- ζωμό λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό : 1 φλιτζάνι
- αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- φύλλα βασιλικού: για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδια και τα μανιτάρια για 7′ – 8′.
- Σβήνετε με την γούστερ σος (προαιρετικά) και προσθέτετε το ζωμο λαχαικών, τον ντοματοχυμό, τις πιπεριές και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15′ – 20′ μέχρι να δέσει καλά.
- Περιχύνετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, προσθέτετε το πεκορίνο, ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.
Mix & Match
Πρόκειται για πικάντικο πιάτο, με τη λαχταριστή αίσθηση των μανιταριών να πλαισιώνεται από αρκετούς φιλόδοξους συμπρωταγωνιστές. Κρεμμύδια, γούστερ σος, ντοματοχυμός, πεκορίνο και πιπεριές Φλωρίνης χρειάζονται εξίσου ισχυρούς οινικούς συντρόφους. Ο καλύτερος συνδυασμός μάλλον θα ήταν με κάποιο Merlot ή με ένα ώριμο Cabernet.