Ελλάδα

Ποιες κατοικίες μπορούν να υπαχθούν στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος. Τα κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες στο πρόγραμμα. Εντός εννέα μηνών η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

την τελική τους φάση, βρίσκονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου “Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον” (Εξοικονομώ ΙΙ). Σύμφωνα με στελέχη του ΕΤΕΑΝ, έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδα θα έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας με τις 10 εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ έως τα τέλη του μήνα θα έχει διαμορφωθεί ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος και θα έχει “στηθεί” η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Συνεπώς, βάσει του χρονοδιαγράμματος, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου,το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για την υποδοχή των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο πρόγραμμα, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του σχεδίου αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας, μπορεί να ανέλθει στις 25.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης είναι δυνατό να διαμορφωθεί στο 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού (σ.σ. λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια), τότε το μέγιστο ύψος της επιδότησης θα μπορούσε να ανέλθει στις 17.500 ευρώ. Το επιπλέον ποσό (έως τις 25.000 ευρώ) καλύπτεται είτε από ίδια συμμετοχή ή από τραπεζικό δανεισμό.

Οι επιλέξιμες κατοικίες

H συνέχεια στο euro2day.gr

 

περισσότερα
Back to top button