Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 2-3 βανίλιες σκόνη ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
- 2/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά τα σταφύλια και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τα ρίχνετε ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και από πάνω βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα ή τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και αφήνετε το μείγμα να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και βάζετε το γλυκό σε καθαρά βάζα.